Aykut Kocaman şampiyonluk için gereken puanı açıkladı

Aykut Kocaman şampiyonluk için gereken puanı açıkladı
Futbolculara yol haritasını açıklayan Aykut Kocaman, "9 maçtan çıkartacağımız 25 puan şampiyonluk için yeterli olur. Ancak bu galibiyetlerden birini Galatasaray karşısında almamız şart" dedi.

Süper Lig'de 25 hafta geride kaldı. Şampiyonluk için 4 takım çekişirken, 47 puanlı Fenerbahçe zirvenin en uzağında kalan takım oldu. Lider Galatasaray 53, Beşiktaş ve Başakşehir ise 50 puanda. Yeni Malatya galibiyetiyle toparlanan Sarı- Lacivertliler'de Aykut Kocaman, mutlu sona ulaştıracak formülü öğrencilerine açıkladı. Başarılı teknik adam, kalan 9 haftada 8 galibiyet ve 1 beraberlik almaları halinde şampiyon olacaklarını öne sürdü.

"İPLER ELİMİZDE DEĞİL AMA..."

Aykut Kocaman, "Bu sezon şampiyonluk barajının 70-75 puan arasında olması muhtemel. 47 puandayız, alacağımız 25 puan bize 4. yıldızı getirebilir. Tabii ki şu anda ipler bizim elimizde değil ancak rakipler de takılacak. Biz onların ne yaptığına bakmadan işimize bakmalıyız. 8 galibiyet yeterli olur ama bunlardan birini Galatasaray karşısında almamız da şart" ifadelerini kullandı.

İLK YARIDA 19 PUAN

Sarı-Lacivertliler, ligin ilk yarısındaki son 9 mücadelede istikrarsız bir performans sergilemişti. Kanarya, Galatasaray, Kayseri, Osmanlı ve Konya ile berabere kalırken, 5 de galibiyet almış ve toplamda hanesine 19 puan yazdırabilmişti.