AYM'den 4 siyasi parti hakkında suç duyurusu

AYM'den 4 siyasi parti hakkında suç duyurusu
Anayasa Mahkemesi, mali denetimlerde uygunsuzluk tespit ettiği 4 siyasi parti hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi’nin bazı partilerin kesin hesap incelemesine ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Milliyetçi Türkiye Partisi, Doğuş ve Aydınlık Partisi, Hak ve Huzur Partisinin 2015 yılı, Kadın Partisinin 2014 ve 2015 yılı kesin hesap incelemelerinde uygunsuzluk tespit edildi.

İncelemede, edindikleri mal ve taşınmazlarla ilgili listeyi göndermemeleri, hesap verebilir şekilde kayıt, belge ve düzenin oluşturulmaması, kesin hesabın usulüne uygun bir şekilde sunulmaması nedenleriyle bu partiler hakkında yasal işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Kararda, mahkemeye hesap verilebilir şekilde kayıt ve belge düzenin oluşturulmaması ile hesabın dışında gelir ve gider oluşturulmasının inceleme ve araştırmayı engellemeye yönelik eylemler olduğu kaydedildi.

Kararda ayrıca Doğuş ve Aydınlık Partisi yetkilileri tarafından sunulan kesip hesap dosyasında sadece partinin kapatıldığına ve malvarlığının bulunmadığına ilişkin tasfiye kurulu imzalı bir yazının 2015 yılı birleşik kesin hesabı ile kasa sayım tutanağı sunulduğu belirtildi.