Ayşe Begüm cimnastikte dünya şampiyonu oldu!

Ayşe Begüm cimnastikte dünya şampiyonu oldu!
Genç cimnastikçimiz Ayşe Begüm, Dünya Şampiyonasında altın madalya kazandı

Türkiye Cimnastik Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Güney Kore'de 13 Haziran'da başlayan 14. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda, 6 kategoride finale yükselen milli takımda, 15-17 yaş kategorisinde Ayşe Begüm Onbaşı altın madalya kazanarak şampiyon oldu.

Aynı kategoride, Ayşe Begüm Onbaşı, Mehmet Ercoş ve Deniz Şahin'den oluşan Trio Milli Takımı ise gümüş madalya kazandı.  

Manisa Büyükşehir Belediyespor adına milli takımda görev alan başarılı sporcular, Manisa’da büyük coşkuyla karşılandı.

Adnan Menderes Havalimanı’nda Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Elmalı, antrenör Gürkan Er ve Yasin Talay sporcuları tebrik etti.

Antrenör Emire Özkan ve başarılı sporcular memleketleri Manisa’ya geldiğinde ise coşku bir kat daha arttı. 

15 yaşındaki milli aerobik cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı aslında bir balerin. 5 yaşından beri jimnastik  yapan Onbaşı, öğretmenin tavsiyesiyle cimnastiğe yöneldiğinde bir dolu madalya kazanacağından habersizdi. 12'si uluslararası şampiyonlarda 26 madalya kazananan Onbaşı, Güney Kore’deki şampiyonluğu ile bir altın madalya daha kazanmış oldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda sporcuları aileleri ve yakınları “Şampiyon” sloganları ile karşıladı. Mutluluklarını aileleriyle paylaşan şampiyon sporcuların sevinçleri görülmeye değerdi. Düzenlenen şampiyonada kazanılan başarıların kendilerini onurlandırdıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Haşim Elmalı, “Gerçekleştirilen şampiyonada Manisa Büyükşehir Belediyespor adına Milli Takım’da sporcularımızın yer alması bizler için ayrı bir mutluluk. Bunun üzerine bir de sporcumuzun altın madalya kazanması ve aynı kategoride trioda da gümüş madalya kazanması gerçekten çok büyük bir başarı. Gösterdikleri performansla bizleri onurlandıran değerli sporcularımızı ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah daha birçok şampiyonada sporcularımız Milli Marşımızı tüm dünyaya dinleterek, büyük başarılara imza atacak”dedi.

Bale yaptığı için aerobik cimnastiğe alışmakta sorun yaşamadığını söyleyen Ayşe Begüm Onbaşı, ilk günlerde kilolu olduğu için sıkıntı yaşadığını ama daha sonra kilo verdikten sonra antremanları severek yaptığını belirtti. Daha önce de uluslararası yarışmalara katılan Ayşe Begüm için "Madalya Canavarı" diyorlar. Slovekya'daki şampiyonada tek, çift ve trio kategorilerinin üçünde de altın madalya kazanan Onbaşı, "Cimnastiğe tesadüfen başlamıştım, şimdi ise 27 madalyam var, bunların 12'si uluslararası şampiyonalarda kazandığım çoğu altın madalya. Ailemin ve antrenörümün bu madalyaları kazanmamda büyük katkısı var. Aerobik Cimnastik Yaş Grupları Dünya Kupası'nda altın madalyalarıma yenilerini eklemek istiyorum"dedi.