Ayşe’nin lösemi ile mücadelesi

Ayşe’nin lösemi ile mücadelesi
Hacattepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Hematoloji Bölümü'nde tedavisi süren Ayşe Berra, tedavi süreci olumlu geçmezse ilik nakli olacak.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur, 2 çocuk babası Osman Süllü ile ev kadını Aslı Süllü çifti, Gülmece Anaokulu öğrencisi kızları Ayşe Berra Süllü’nün bacaklarında kızarıklıklar olduğunu fark etti. Süllü çifti, kızların Konya’daki Meram Tıp Fakültesi’ne, ardından Ankara’daki Hacattepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Minik Ayşe Berra’ya burada ‘akut lösemi’ teşhisi kondu. Teşhis ardından Ayşe Berra, Hematoloji Bölümü’nde tedavi altına alındı. Ayşe Berra, tedavi süreci olumlu geçmezse ilik nakli olacak.

Süllü çifti de kızlarının tedavisinin uzun süreceğinden dolayı Ankara’da aylık 1100 liraya  bir ev kiraladı. Osman Süllü kısa süre sonra kızının tedavisinde devletin karşılamadığı bazı ilaçlar ile kızının diğer tıbbi giderleri için aylık 7-10 bin TL harcama yapmak zorunda kalınca Akşehir Kaymakamlığı’na kampanya başlatılması için başvurdu.  Valiliğin oluruyla kaymakamlık tarafından yıllık 100 bin lira limitle kampanya başlatmasına onay verildi.

Tedavi olumlu sonuç vermezse kızının ilik nakli olacağını ifade eden Osman Süllü, “Kızım şu an Ankara’da  tedavi görüyor. Yine gözlerinde de 2 kitle ve beyninde irili, ufaklı kitleler olduğu tespit edildi” dedi. Tedavi sürecinde maddi zorluklar yaşadığını anlatan Osman Süllü, şunları söyledi:

“Kanser hastalığı teşhis ve tedavi sürecinde pek çok zorlukları barındıran, hasta ve hasta yakını için manevi ve maddi olarak da ağır seyreden bir hastalık. Tedavi masraflarının, hayli yüksek olduğu bu hastalıkta sorun sadece hasta ile kalmayıp, tüm aile bireylerini de yakından ilgilendiriyor. Kızımın hastalık sürecinde kullanılan tıbbi malzemelerin tedarik edilmesi, yemeklerinin hazırlanması, çamaşırlarının yıkanması ve Akşehir’e gidip gelirken, zorluk yaşayacağı için tedavi sürecinde Ankara'da eşyalı bir ev tutmak zorunda kaldım. Yine tuttuğumuz evde hasta çocuğumun dışında iki yaşındaki küçük kardeşinin de bakımını sağlamak için Ankara'ya getirmek zorunda kaldık. Ankara'daki evin kirası bin 100 lira, Akşehir'deki evimize de kira olarak 240 lira ödüyoruz. Ayrıca tedavi sürecinde devlet tarafından karşılanmayan tıbbi malzeme ve ilaç masraflarını karşılamaya çalışıyorum.  Hastane tarafından karşılanan tedavi giderleri dışında kalan tüm masrafları memur maaşımla ödeyemiyorum. Çünkü aylık 7 ila 10 bin lira arasında harcama yapıyorum. O nedenle de kampanya başlatılması için Kaymakamlığa müracaat ettim. Onlar da onayladı. ‘Kampanya kapsamında Halk Bankası Akşehir şubesi  TR73 0001 2009 5120 0001 0176 43 numaralı IBAN numarasına yardımseverlerin katkısını bekliyoruz.”