Aytun Çıray: "Genel Başkanımız Meral Akşener'dir"

Aytun Çıray: "Genel Başkanımız Meral Akşener'dir"
Genel Merkez'de İYİ Partili milletvekilleri ile basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Akşener'e tam destek verdiklerini açıkladı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ve milletvekilleri Genel Merkez binasında basın açıklaması düzenledi.

Olağanüstü kongre ile ilgili açıklamalarda bulunan Çıray, en alt kademeden en üst kademeye kadar tüm partinin Meral Akşener'i desteklediğini söyledi.

Akşener'in aldığı kongre kararının diğer partilerin genel başkanları için de ders olması gerektiğini belirten Çıray, "Ağustos ayında kurultayı gerçekleştireceğiz" dedi.

Aytun Çıray'ın açıklamaları şöyle: 

"Değerli basın mensupları biliyorsunuz bu hafta sonu Afyon'da İYİ Parti'nin bir çalıştay toplantısı kampı yapıldı. Bu çalıştayın amacı geçtiğimiz seçim döneminde yaşadıklarımız, oradan çıkardığımız deneyimler ve bu deneyimler ışığında yeni siyaset anlayışımızın nasıl olacağı konusunda fikir alışverişinde bulunduk.

Bu toplantı sırasında son günde serbest görüşme ile yönetime eleştiriler yöneltildi. Sayın Genel Başkan Türk siyaset tarihinde ender görülen bir şekilde, esasen başarılı olmamıza rağmen kendi koyduğu hedeflere ulaşamadığı için büyük bir sorumlulukla İYİ Parti'yi olağanüstü kurultaya davet etti. 

20180723_2_31583492_35865045_web.jpg

"GENEL BAŞKANIMIZ MERAL AKŞENER'DİR"

Doğrusu bu diğer liderler için ders olmalı diye düşünüyoruz. Tabi Genel Başkan bu açıklamasından sonra bir tweet atarak bir daha aday olmayacağını açıkladı. Bu kendi iradesidir ancak bu partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar, sade seçmeninden milletvekillerine kadar başka bir irade ortaya çıktı. Bu irade de sayın genel başkanın ilk yapılacak kongrede genel başkan gösterilmesidir. 

"KARARIMIZI YÜZDE 100 MUTABAKATLA ALDIK"

Dün bu hadisenin ortaya çıkmasından sonra milletvekili arkadaşlarımız dahil hiçbirimizin telefonları susmadı. Sayın Genel Başkanımızın tekrar genel başkan olması konusunda olağanüstü bir baskıyla karşılaştık. Bu bizim ortak kararımızdır. Ve buraya gelmeden önce başkanlık divanımız tekrar toplantı yaparak Ağustos ayı içerisinde kurultay yapma kararı almıştır. 

Bugün yaptığımız bu toplantıların sonucunu buraya katılmayan milletvekili arkadaşlarımıza telefonla bildirilmiştir ve yüzde 100 mutabakatla bu karar alınmıştır. Sn. Grup Başkanvekilimiz Lütfü Türkkan bu kararı genel başkanımıza bu akşam götürecektir.

İlgili Haberler