Baba olacaktı!

Baba olacaktı!
AŞEREN eşine ayva alırken şehit edilen Üstçavuş Nejdet Aydoğdu için Diyarbakır’da tören düzenlendi.

Baba olacaktı!

Şehidin eşi Esra tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Aydoğdu’nun cenazesi, Ordu’nun Ünye ilçesine gönderildi.

Haber: Hanife Açıkalın

Genelkurmay Başkanlığı, Üstçavuş Nejdet Aydoğdu için yayınladığı açıklamada, “Üstçavuşun hunharca, adice ve kalleşçe” şehit edildiğini vurguladı. Bağlar semti Körhat Mahallesi’nde aşeren eşine ayva alırken şehit edilen Üstçavuş Nejdet Aydoğdu (25) için dün  8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda tören yapıldı. Şehidin eşi Esra ile annesi Selma tören boyunca gözyaşlarına hakim olamazken, yakınları ve askerlerin destekleriyle ayakta durabildi. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan, İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü de katılıdı. 4. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan 2013 yılında 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ne tayin olan Aydoğdu’nun 1 yıldır Diyarbakır’da görev yaptığı belirtildi.

Babaevinde yas
Aydoğdu’nun cenazesi, Samsun Çarşamba Havalimanı’na getirilerek buradan memleketi Ordu’nun Ünye ilçesine gönderildi. Buradaki törene Aydoğdu’nun eşi Esra ve annesi Ayşegül Aydoğdu, kardeşleri Emrah ve Gökhan Aydoğdu ile Samsun Valisi İbrahim Şahin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yavuz Selim Kahveci, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da katıldı. Türk bayrağı asılan şehidin, Ordu’nun Pelitliyatak Mahallesi’ndeki baba ocağında gözyaşları vardı. Mahalle Muhtarı Dursun Karayiğit, “Mahallemizde çok seviliyordu. İznini mahallemizde geçirirdi. Babası 2 yıl önce yaşamını yitirmişti. Eşi 4 aylık hamile” dedi.

Planlı PKK hainliği
Geçen hafta Hakkari, Yüksekova’da silahsız 3 askerin sokak ortasında şehit edilmesinin ardından önceki gün de benzer bir saldırı Diyarbakır’da meydana geldi. Merkez Göçmenler Caddesi’nde Astsubay, eşiyle pazarden evine giderken sokak ortasında suikasta uğradı. Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı’nda görevli Nejdet Aydoğdu, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan ekipler silahlı saldırının keşif çalışması yapılmış bir  olay olduğunu tespit etti. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, hain saldırı çok ağır ifadelerle kınandı. Kalleş saldırıyı yapan PKK’lı teröristlerin arandığı vurgulanan açıklamada, “Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve TürkSilahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz” denildi.