Babunaların büyük dramı

Adnan Oktar operasyonu "CHP'yi doğurtma" çabalarını bile ikinci plana itti. Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırılar dahi hız kesti. Merak etmeyin aradan birkaç gün geçsin, yeniden ana konularına dönerler. Burada bir tespitimi yapmadan geçmeyeceğim. "Tetikçi muhabirlerden biri"nin son yazısından bazı bölümleri buraya almak istiyorum:

"... olağanüstü kurultayı toplamak için Karadenizli delegeleri ikna görevi Hasan Akgün'e verildi. Büyükçekmece Belediye Başkanı, Muharrem İnce'nin akrabası Silivri Belediye Başkanı ile birlikte çalışıyor".

13 Haziran 1966'dan beri bu mesleğin içindeyim. Çok yalancı gördüm ama böylesine ilk defa tanık oluyorum. Her haber ve yorumu hesap ve kitap işi. Hiç biri doğru değil. Hani derler ya "Pinokyo'nun Türkiye şubesi". Bu defa da ikili oynuyor. En azından Büyükçekmece Belediye Başkanı'nı genel merkezin gözünden düşürme peşinde. 29 Mart'ta yeniden aday gösterilmesine engel olma hesaplarında. Onun için mayın döşemeyi sürdürüyor.

Başkan Hasan Akgün'e de hayranım hâlâ "Allah'ından bulsun" demekle yetiniyor.

***

İçim eziliyor

Cevat ve Cahit Babuna'yı seneler önce tanıdım. İyi dostluklarım oldu. Aynı dernekte her hafta buluşurduk. Oktar Babuna'nın Adnan Oktar'ın ağlarına düşüşü tek üzüntüleri olmadı. Ailenin bazı bayan fertleri de aynı yolu seçince felaketler zinciri oluştu.

İnanın bunları yazarken yüreğim sızlıyor. Hele kızların gazeteme kadar gelip "Hipnozcu Adnan Oktar"ın açıklamalarını bırakmalarını unutmam mümkün değil. Kendilerine "ben bunları yayınlamam" deyince verdikleri cevap daha da şaşkınlık vericiydi; "Olsun yine de okuyun. Faydası olur".

Üç kanaldan

Tüm haber kanalları Adnan Oktar ve takımının dalaveralarını işlemeyi sürdürüyor. Bunların içinden Haber Türk'e öncelik vereceğim. Çünkü burada Prof. Dr. Nevzat Tarhan vardı. Hoca, bu tip organizasyonlarla daha etkin mücadele istedi; "Böylesi oluşumların mutlaka üstüne gidilmeli. Hele siyasete bulaşıp, hukuk dışı işlere sapmışlarsa süratle adalet önünde hesap vermelidirler".

Prof. Dr. Servet Bayındır benzeşen olayların ABD başta pek çok ülkede de yaşandığını anlattı. "İslam Baharı" denilen yangının başlangıcını bu tip tarikatların yaptığını söyledi. "Fransızlar Mağrip ülkelerini, İngilizler Hindistan'ı ve Amerikalılar Irak'ı bu aracılar sayesinde ele geçirdi" diye ilave etti.

HaberTürk'teki konuşmacılar arasında "Tekke ve zaviyeler yeniden açılmalı" diyenleri görünce ağzım açık kaldı. Dalga mı geçiyorlar diye baktım. Şaşırtıcı olan samimi olmalarıydı. En çok da Mustafa Öztürk ile Caner Taslaman'ın tavırlarına şaşırdım. Yıllar içinde yanlış tanıdığımı yeni fark ettim.

***

Bir dev adam

Bu aralar sporumuzun müzeleri ile ilgili epey bilgi sahibi oluyoruz. büyük kulüplerimiz bu konuda iyi çalışmalar yaptılar. Bunlar arasında en başarılısı Fenerbahçe. Bunlara Ahmet Ayık Müzesi dahil edildi. Kendi adıma bunu ilk defa duyduğumu söylemeliyim.

Orhan Ayhan'la programında konuk Ahmet Ayık'tı. Onun güreşlerini izlemiş biri olarak en başarılı isimlerdendi, diyebilirim. Sovyetlerin efsane güreşçisi Medved'i mağlup edişi asrın olayı diye nitelendirilmişti. Aslında Tokyo Olimpiyatları'nda ilk galibiyetini almıştı. Kolu kaldırıldı. O duşunu alırken, dönemin Doğu Bloku hakemlerinin tezgahı ile sonuç değiştirildi; "beraberlik kararı alındı".

Ayık bu işin peşini bırakmadı. Manchester'da yapılan şampiyonada bu defa Medved'i eze eze yendi.

Diğer efsaneler

Olimpiyatlarda elde ettiğimiz toplam 32 altın madalyanın 28'inin güreşten kazanıldığını biliyoruz. Ata sporumuz önemli. Bir güreş yazarı efsanesi Ali Gümüş'le uzun yıllar birlikte çalışmış olmanın birikimini taşımak mutluluk verici. Merhum Gümüş'e de rahmet diliyorum. Tabii, ebediyete göçen tüm şampiyonlarımıza da.

Ayık'ın Türk Güreş Vakfı'nın kurucusu ve başkanı olduğunu bilmeyen yoktur. Bu kuruluşun bünyesinde oluşturduğu "Şampiyonlar Mezarlığı" unutulmayacak hizmetlerindendir. Bu kararı almasına sebep, bir büyük ismin Ali Yücel'in cenazesinin belediye tarafından kaldırılmasıydı. Ahmet Ayık söyleşide bir de söz verdi; "Muhteşem bir güreş evi yaptıracağım".

Kırkpınar

Orhan Ayhan, kısaca da olsa bir geleneği bozmadı; "Kırkpınar'ı da işledi". Bu dalın önemli isimleri Ayhan Sezer -Kırkpınar Ağası- ve Karamürsel Yağlı Güreş Kulübü Başkanı Levent Erdoğan'ı konuşturdu.

Geleneksel ve önemli organizasyonun bu sene Rusya'daki futbol şampiyonasının gölgesinde kaldığı kesin.

...

GÜNÜN SÖZÜ

Odununu kendi kesen, daha fazla ısınır. Amerikan ata sözü.

Yazarın Diğer Yazıları