Bagajı Kandil’den yüklendi!

Bagajı Kandil’den yüklendi!
Washington’a gidecek Demirtaş’ın gündemine Bayık ambargo koydu: Silah bırakmaya biz karar veririz. Özerlik şart. Müzakerelerde ABD veya Almanya gözlemci olmalıdır

Silah bizim elimizde

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 4 gün sürecek ABD ziyaretine Kandil’den “gündem” ayarı verildi. İngiliz ve Alman medyasına konuşan çete lideri Cemil Bayık, İmralı ve HDP’nin farklı konumlarda bulunduğunu, kendilerinin silahlı güç olduklarını hatırlattı.

Kendimiz yöneteceğiz

Özerlik talebinden vazgeçmeyeceklerini anlatan Bayık, “Valimizi, kaymakamımızı kendimiz seçip, tayin etmek istiyoruz. Halkımız kendi kendini yönetmeli. Kendi güvenliğini sağlamalı. Avrupa’nın yerel yönetim şartları var, biz bunların olduğu gibi kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

Müzakere istiyoruz

Teröristlerin çekilmesine bebek katili Öcalan’ın değil, kendilerinin karar verebileceğini de belirten Kandil canisi, “Müzakere ve siyasi çözüm istiyoruz. Bunun için bir barış arabulucusuna ihtiyaç var. Bu görevi ABD veya Almanya’nın üstlenmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

Kandil’den Demirtaş’a ‘Washington ayarı!’

Bayık, Demirtaş’a ABD ziyareti öncesi verdiği mülakatla mesaj gönderdi: Silahlı güçlerin çekilmesine HDP değil, biz karar veririz. ABD arabulucu olsun. Özerklik hayata geçirilsin.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş bugün ABD yolcusu. Demirtaş’ın ABD temasları 4 gün sürecek. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür’ün de eşlik edeceği ziyarette Demirtaş’ın Washington’da ABD yönetiminden bazı yetkililerle bir araya geleceği belirtildi. Demirtaş ayrıca Ortadoğu Enstitüsü’nde konuşacak ve çeşitli düşünce kuruluşlarıyla da biraraya gelecek. Selahattin Demirtaş, Amerika’da yaşayan Türk gazetecilerle de bir toplantı düzenleyecek. Kandil’de yuvalanan terör örgütü PKK’nın elebaşılarından Cemil Bayık da Demirtaş’a ABD ziyareti öncesi verdiği mülakatla mesaj gönderdi. Bayık, Washington’daki görüşmelerde PKK’nın taleplerinin ele alınması gerektiğinin sinyalini verdi.

Kendi kendini yönetme

Bayık, BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’ye açıklamalarda bulundu. Bayık, özerklik taleplerine ilişkin, “Avrupa’da yerel yönetim şartları var değil mi? Kendi kendini yönetme, demokrasiyi artık merkezden değil, yerelden geliştirme... Bölgede de PKK’nın, KCK’nın geliştirdiği budur” dedi. Terör örgütü elebaşısı Bayık şöyle devam etti: “Biz kendi valimizi, kendi kaymakamımızı kendimiz tayin etmek istiyoruz. Halkımız bunu seçmeli. Halkımız kendi kendini yönetmeli. Kendi güvenliğini sağlamalı. Avrupa’nın yerel yönetim şartları var, biz bunların olduğu gibi kabul edilmesini istiyoruz.”

Amacımıza ulaştık

Terör örgütü elebaşısı Bayık, “Silahlı mücadele amacına çoktan ulaştı. Amaç Kürt sorununu gündeme getirmekti ve biz bunu başardık. Artık savaşmak istemiyoruz. Müzakere ve siyasi çözüm istiyoruz. Bunun için bir barış arabulucusuna, üçüncü bir tarafa ihtiyacımız var. Biz bu görevi ABD veya Avrupa Birliği’nin bir parçası olarak Almanya’nın üstlenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Mülakatta tehditler savuran Bayık, “Bu kış şiddetli savaş yürüyecek. Çünkü AKP açık söylüyor, biz diyor sonuç alma aşamasına girdik. Biz sonuç alacağız. O yüzden kimse bize ateşkeslerden bahsetmesin, çözümlerden bahsetmesin. O yüzden savaşı daha da üst düzeyde geliştiriyorlar. Bunun karşısında sizin siyasetiniz ne olacak? Buna karşı kendimizi sonuna kadar savunacağız” diye konuştu. Cemil Bayık, “Silahlı güçlerin çekilmesine biz karar veririz, başkası veremez. Ne HDP verebilir ne de Apo verebilir. Apo rehinedir ellerinde. Apo bu koşullarda hangi kararı verebilir?” ifadelerini kullandı. Dış güçlere mesaj da gönderen Cemil Bayık, “Kim ki PKK’yla, Kürtlerle dost olursa o kazanır” dedi.

Terör listesinden çıksın

Cemil Bayık bir Alman gazetesine verdiği röportajda da “Zamanı geldi artık PKK terör listesinden çıkarılmalıdır” dedi. Cemil Bayık konuşmasının devamında “Listede olmak bizim için ağır bir yüktür. Sonuçta, biz sadece Kürtler için mücadele etmiyoruz, tüm etnik gruplar, tüm azınlıklar, dinler için savaşıyoruz” ifadelerini kullandı.