Bağdadi yaşıyor mu?

Bağdadi yaşıyor mu?
Reuters, Peşmerge kaynaklarına dayandırdığı haberinde IŞİD'in sözde lideri Bağdadi'nin yüzde 99 oranında yaşadığını ve Rakka'da saklandığını öne sürdü.

Reuters haber ajansına konuşan Irak'ın kuzeyinde KYB'nin terörle mücadele birimi yöneticisi Lahur Talabani, terör örgütü IŞİD'in lideri Ebubekir El Bağdadi'nin hayatta olduğunu söyledi.

Rusya, Mayıs ayı sonunda Bağdadi'nin Suriye'deki hava saldırısıyla öldürüldüğünü savunuyor.

Lahur Talabani'ye göre ise Bağdadi yüzde 99 yaşıyor ve Rakka'da.

ABD, Rusya'nın açıklamalarına bugüne kadar hep mesafeli durdu, şimdiye kadar bir kanıt olmadığını birkaç kez ilan etti.

Bağdadi, bugüne kadar yüzünü ilk ve son kez 28 Haziran 2014'te gösterdi. Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan eden Bağdadi'yi dünya bir daha hiç görmedi. Söz konusu tarihi cami ise, 21 Haziran'da IŞİD militanları tarafından havaya uçuruldu.

Topraklarının dörtte birini yitirdi

Elindeki en büyük kenti kaybeden terör örgütü IŞİD, şu an sadece Rakka'da sıkışmış durumda. IŞİD, geçen yıl elindeki toprakların dörtte birini yitirdi. 2014'ten bu yana Irak'ta kaybettiği alan ise yüzde 65'in üstünde. Kanlı örgüt, geçen yıl Irak Felluce ve Libya Sirte gibi çok önemli kalelerini yitirdi. Örgütün Ortadoğu'nun batısındaki en büyük merkezi El Bab ise, Fırat Kalkanı Harekâtı'yla 23 Şubat tarihinde geri alındı.