Bağdat’a destek sözü

Bağdat’a destek sözü
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Musul’a başlatılacak bir operasyonda Türkiye’nin, Irak’ın yanında olacağını belirterek, “Türkiye, Irak’ın terörle mücadelesinde her türlü istihbarat ve lojistik desteği vermeye hazırdır. Bu desteğin yanı sıra Irak ordusuna ve Peşmergeye eğitim ve donanım yardımına da hazırız” dedi.

Yılmaz ve Iraklı mevkidaşı Halit el-Ubeydi, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Yılmaz, konuşmasında, “Ubeydi ile terörle mücadele, güvenlik, savunma ve askeri işbirliği konularını ele aldık. Türkiye, Irak’ın birliği, bütünlüğü, istikrarı, güvenliği ve refahı için elinden gelen katkıları sunmayı sürdürecektir. Kapsamlı bir yapıya sahip İbadi hükümetini ve programını destekliyoruz. Irak’ın güvenlik güçlerine askeri yardımımız devam edecek” diye konuştu. Ubeydi, Musul operasyonunun zamanlama, donanım ve silah konusunda tamamen Iraklı bir operasyon olacağını belirterek, “Hiç kimsenin bu operasyonla alakası yoktur. Bu, Irak ordusunun savaşıdır” dedi.

IŞİD operasyonu
Şii milislerin desteğindeki Irak ordusu, Salahaddin’de IŞİD’in etkin olduğu kent merkezinde ilerlerken, Tikrit’teki Meibidi bölgesini IŞİD’den geri aldı. Kerkük-Tikrit kara yolunu trafiğe kapatan askeri birlikler, Meibidi bölgesini IŞİD terör örgütü militanlarıyla herhangi bir çatışmaya girmeden aldı. Kontrolün sağlandığı kesimlerdeki binalara Irak bayrakları asıldı.