Bağdat’ta kaçırılan 18 işçiden hâlâ haber yok

Bağdat’ta kaçırılan 18 işçiden hâlâ haber yok
Bağdat'ta, Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçisinin kim oldukları belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türk işçilerini kaçıranlara terörist muamelesi yapılması talimatı verdiğini söyledi

18 Türk çalışandan haber alınamıyor

Bağdat’ta kaçırılan 18 işçiden hâlâ haber yok

Irak’ın başkenti Bağdat’ın Sadr bölgesinde önceki gece Türk müteahhitlik firmasına bağlı çalışan 18 Türk işçisinin kim oldukları belirlenemeyen üniformalı bir grup tarafından kaçırılmasının ardından dün yazılı bir açıklama yapan Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türk işçilerini kaçıranlara terörist muamelesi yapılması talimatı verdiğini söyledi. Bu arada Irak İçişleri Bakanı Muhammed Salim el-Gabban’ın da kaçırılan Türk işçiler konusunu görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenlediği ve gelişmeleri kişisel olarak takip ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada, “Bakanlık, Türk işçilerinin bulunmasına ilişkin operasyonu yürüten Bağdat Operasyonları Birimi’ne istihbarat, lojistik ve diğer alanlarda desteğini sunuyor” ifadesine yer verildi.

Umutlu bekleyiş sürüyor

Öte yandan Irak ordusundan emekli Tuğgeneral Halil el-Naimi ise “Bağdat’ta güvenlik durumu çok girift. Özellikle de kimliği belirsiz silahlı gruplara, siyasi partilere ve Haşdi Şabi’ye bağlı kimselerin çeşitli bölgelerde plakasız araçlarla dolaşması gibi şeyler kaçırılanların bulunmasını zorlaştırıyor” dedi. Irak’ta kaçırılan işçiler arasında yer alan inşaat mühendisi Ali Orçun Topaloğulları’nın (24) ailesinin ikamet ettiği Kocaeli’nin İzmit ilçesinde umutlu bekleyiş devam ediyor. Topaloğulları, 2009 yılında eğitime başladığı Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 2013 yılında mezun oldu. 2 ay boyunca Körfez ilçesinde bir inşaat şirketinde çalışan Topaloğulları, Aralık 2013’ten itibaren Bağdat’ta 30 bin kişilik Sadr Şehri Stadyum Kompleksi projesinde mühendis olarak görev aldı. İşçilerden Metin Toraman’ın (24) Düzce’nin Akçakoca ilçesinde yaşayan ailesi de gelecek iyi haberi bekliyor. İşçinin halasının oğlu Zeki Arslan, baba Şakir Toraman’ın diyaliz hastası olduğunu, annesinin de olayı duymasının ardından fenalaşarak hastanede tedavi altına alındığını belirtti. Arslan, kuzeninin yaklaşık 2 senedir Irak’ta çalıştığını da söyledi.