Bağımsızlık için tarih bile verdi

Bağımsızlık için tarih bile verdi
DEP eski Milletvekili Mahmut Kılınç, 15-20 yıl içinde Kürtçenin resmi dil olacağını ve Kürtlerin kendini yöneteceğini söyledi.

Bağımsızlık için tarih bile verdi

 “Sürgündeki Kürt Parlamentosu” ve “Kürdistan Ulusal Kongresi” nin oluşumunda yer aldığı gerekçesiyle gıyaben yargılanan ve mahkemenin verdiği “tutuklanmama güvencesi” ile Adıyaman’a dönen Kılınç, basın toplantısı düzenledi. Türkiye’nin demokratikleşebilmesi için Kürtlerin siyasi olarak güçlenmesi gerektiğini belirterek şöyle dedi: “Bir okul açıldı kapatıyorlar. Kürtçe bu bölgede ikinci resmi dil olacak. Kimse benim hakkımı tartışmak konumunda değildir. Anadilde eğitim yapmak her Kürt çocuğunun hakkıdır. Bugün gücümüz yetmeyebilir, bugün siyasi platformlarda sesimizi az çıkıyor olabilir. Ama ben size şunu söylerim; 15-20 yıl içinde bu bölgede Kürtçe resmi dil olacak ve Kürtler kendini yönetecek.” 

Türkiye etkilenir
Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgede IŞİD ile birlikte ciddi bir kaos yaşanmaya başladığına dikkat çeken Kılınç, şöyle devam etti: “Bir kaos sonucu oluşan İŞİD denilen örgüt tarafından işgal edilen ya da kan dökülerek zarar vermek istenen bir bölge var. Bu bölgedeki kaos ister istemez Türkiye’nin iç siyasetine yansıyor ve olumsuzluklara neden oluyor. Bölgedeki bu kaos Türkiye’de başlatılan barış sürecine de zarar verebilir.”