Bağışıklığa iyi gelen doğal antibiyotik sarımsak turşusu tarifi! Sarımsak turşusu nasıl yapılır?

Bağışıklığa iyi gelen doğal antibiyotik sarımsak turşusu tarifi! Sarımsak turşusu nasıl yapılır?
Uzmanlar tarafından sıklıkla tüketimi önerilen sarımsak, koronavirüs sürecinde de en çok tüketilen besinler arasında yer aldı. Bunun yanında sarımsak turşusu da en çok aranan tariflerden birisi oldu. Peki, bağışıklığa oldukça iyi gelen sarımsak turşusu nasıl yapılır? İşte, sarımsak turşusu tarifi.

Her derde şifa olan besinler arasında yer alan sarımsak, özellikle koronavirüs sürecinde olukça fazla bir şekilde tüketildi. Geçmiş zamanlardan bu yana süregelen ve sağlığa olan faydalarıyla bilinen sarımsak, doğal antibiyotik olarak da görülmektedir.

Kalp ve damar hastalıklarının yanı sıra kanser ve diyabet gibi pek çok hastalık üzerinde de olumlu etkileri bulunan sarımsak, özel bir hastalığı nedeniyle sarımsak tüketmemesi gereken hastalar haricinde tüm bireylerce güvenle tüketilebilen çok değerli bir besindir.

Sarımsak turşusu tarifi ve malzemeleri

1 kilo sarımsak
1 su bardağı sirke
4 adet kereviz sapı
2 çorba kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker

Sarımsak Turşusu nasıl yapılır?

Sarımsakların sadece saplarını kesin, yani kabuklarını soymayın ve başlarını ayırmayın. Bir tencereye bir kaşık tuz ve sarımsakları atıp 2 dakika kaynatın. Geniş bir kaba buzlu su hazırlayıp sarımsakları içine atın. Sonra sarımsakları bir kavanoza aralarına kereviz sapları dizerek yerleştirin.

Kavanozu dolduracak miktarda suyu tencereye koyup kaya tuzu ve toz şekeri ekleyip kaynatın. Ocaktan alarak ılımasını bekleyin ve sirke ekleyin ve sarımsakların üzerini kaplayacak şekilde kavanoza boşaltın. Kapağını kapatıp karanlık bir yerde bekletin. 2-3 hafta sonra sarımsak turşusu hazır. Uzmanlar herhangi bir hastalığı olanlar için sarımsağın hekime sorularak tüketilmesini öneriyor.