Bağışlanan yeşil alanı belediye imara açıyor

Bağışlanan yeşil alanı belediye imara açıyor
Hayırsever Mustafa Tansu tarafından yeşil alan kalması koşuluyla bağışlanan araziyi AKP’li belediye satışa çıkardı

Hatay’ın büyükşehir statüsüne alınmasının ardından geçen dönem Antakya Belediye Başkanlığı’na yeşil alan kalma koşuluyla bir hayırsever tarafından bağışlanan arazideki park, yeni dönemdeki AKP’li Antakya Belediye Başkanlığı’nın kararıyla söküldü. Dün sabah saat 07.30’da parka gelen dozerler, yeşil alanı tahrip ederken mahalle sakinlerinin çağrıları yanıtsız kaldı. Arazinin satış ihalesinin bugün yapılacağı öğrenildi. Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından Saraycık bölgesinde bulunan 1812-1813 nolu parselleri dozerlerle yıkılmasına bir anlam veremeyen Saraykent Mahallesi sakinleri, belediyede yapılacak olan parsel satış ihalesi öncesinde Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye seslenerek, “1983 yılından itibaren son döneme kadar göreve gelen belediye başkanları bu parka hiç dokunmadı. Dozerlerle tahrip edilen arazinin tekrar yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz” diyerek bu satışı durdurmasını istedi.

Satış ihalesi bugün
Yıkılan parkın içerisinde mahalle sakinleriyle birlikte basın açıklaması yapan Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Recep Tuncay şunları söyledi: “32 yıl önce hayırsever vatandaşımız Mustafa Tansu tarafından yeşil alan olarak bırakılan bu bölge, Antakya Belediyesi tarafından imar tadilatı yapılarak satışa çıkarıldı. Yargıtay’ın kararıyla böyle durumdaki taşınmaz, hukuki olarak eski mülk sahibi olan bizlere iade edilmek zorundadır. 28 Mart 2015 Cumartesi günü saat 07.30 civarında Antakya Belediyesi ekipleri tarafından parkımızın yürüyüş yolları söküldü. Acı olan şu ki, görevi park ve bahçe yapmak olan Antakya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü parkımızı yıktı. Bu alanın bugün Antakya Belediyesi tarafından satış ihalesi gerçekleştirilecek. İhalenin engellenmesi amacıyla Hatay Valiliği’ne yapmış olduğumuz müracaatımızın dikkate alınacağından hiç şüphemiz yok. Antakya Belediyesi’ni bu hukuksuz uygulamadan vazgeçmeye ve yıkılan parkımızı tekrar yapmaya davet ediyoruz.”  

Dozerlerle yıkmışlar
Yıkılan parkın yerini Antakya Belediyesi’ne yeşil alan olarak bağışladığını belirten hayırsever Mustafa Tansu ise şöyle konuştu: “1983’te dönemin Belediye Başkanı Mahmut Alpagot’a, yeşil alan olarak kalması şartıyla Antakya Belediyesi’ne bağışladığımı ilettim. Daha sonraki dönemlerde gelen belediye başkanları tarafından imar tadilatı yapılarak parsel olarak değiştirilmiş. Son döneme kadar göreve gelen belediye başkanları da burayı yeşil alan olarak bıraktı. Ancak parkın dozerlerle tahrip edildiğini gördüm. Buranın tekrar yeşil alan olarak kalmasını Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’den rica ediyoruz.” (Cİhan)