Bahçeli: "Ahmet Türk'le tabii ki görüşürüm"

Bahçeli: "Ahmet Türk'le tabii ki görüşürüm"
MHP'nin 48. kuruluş yıl dönümünde gazetecilerle bir araya gelen Bahçeli, tahliye edilen Ahmet Türk'ün randevu talebi hatırlatılması üzerine "Tahliye edilmiş olmasından memnuniyet duydum. Randevu talebi gelmedi, olursa niye vermeyeyim" diye cevap verdi.

Devlet Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisi’nin  48’inci kuruluş yıl dönümünü kutlamaları çerçevesinde partisini takip eden gazetecilerle bir araya geldi.  Gündeme dair açıklamalarda bulunan Bahçeli, terör soruşturması kapsamında tutuklanan DBP’li Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanmasının kararlaştırılıp, tahliye edilmesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. El Cezire’den Gonca  Şenay’ın haberine göre Ahmet Türk’ün, “kendisini ziyaret etmek isterim” açıklamasının sorulması üzerine, Bahçeli’nin “Böyle bir randevu talebi gelmedi. Olursa niye randevu vermeyelim?”  dediği öğrenildi. İşte Bahçeli’nin o açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

AHMET TÜRK’E NEDEN RANDEVU VERMEYEYİM

Tahliye edilmiş olmasından memnuniyet duydum. Biz 2007 yılında TBMM’ye girdiğimizde orada bir çok siyasi parti vardı. Sayın Aysel Tuğluk hanımefendi ve Sayın Ahmet Türk bizim bulunduğumuz bölüme gelerek hayırlı olsun temennilerinde bulundular. Farklı ideoloji de olsa, siyasette bunlar güzel şeyler. Çatışma ortamı da olsa insanlığı heba etmemek lazım. Böyle bir randevu talebi gelmedi. Olursa niye randevu vermeyelim?

1050 DOLARIM VARDI, BOZDURDUM

Sayın Cumhurbaşkanı böyle bir öneri yapmadan önce bir miktar dolarım vardı, bozdurdum. Hepsi 1050 dolardı, o gün 3 bin küsür lira yapıyordu. O para da hala çekmecemde duruyor. Kur çok düşüktü. İhtiyacım yoktu ama herhalde bir dolar alerjisi oldu, elden çıksın dedim.

HEPSİ MASUM DEĞİL

Bazı uygulamalar her devlet tarafından yapılır. Uygulamanın sonucu görmek için adalet mekanizmasının harekete geçmesi lazım. Üniversite geçmişten bu yana çok önemli. Ama üyelerin hepsinin masum olduğunu söylemek yanlış olur. Bunu eski bir öğretim üyesi olarak söylüyorum.

İlgili Haberler