Bahçeli: "AKP'nin kongresi hayırlı olsun"

Bahçeli: "AKP'nin kongresi hayırlı olsun"
Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, FETÖ'yle mücadele konusunda yeterli girişimlerin olmadığını vurguladı ve Bakanlık iddialarına ilişkin de "kimsenin eksiğini kapatacak bir parti değiliz" dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları;

Bitkin, bezgin ve iç bunalıma hapsolmuş bir Türkiye bekliyorlar. Karşımızdaki tehditlerde azaltma değil, devamlı artık ve yükseliş söz konusu. Türkiye’nin önünde 5 aşamalı bir gündemi vardır.

Birinci olarak terörle mücadelenin çok etkin ve kararlı olarak devamı şarttır.

İkinci Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş için uyarlama ve ayar işlemlerin yapılmalı.

Üçüncü olarak, vatandaşlarımızın umutla beklediği sosyal ve ekonomik reformlar hayata geçirilmeli.

Dördüncü olarak, AB ile ilişkiler yay gibi gerildi, Türkiye yalnızlığa itiliyor. Siyasi denetim kararı skandal niteliktedir. AB ülkelerinin kronikleşmiş Türkiye karşıtlığı kabul edilemez. Türkiye’ye parmak sallamak kimsenin harcı olamaz. AB önce kendi işine bakmalı, kendi dertlerine yanmalıdır. Ne zaman Türkiye zora girse alkışlayanlar Avrupa’dadır. İnsan hakları diyorlar oysa insanlığı hiç bilmiyorlar.

Beşinci gündemimiz ise, adalet ve ahlaki anlamda yapılacak kalıcı düzenlemelerdir. Türkiye şu anda maliyeti çok ağır terörle mücadele sürecindedir. FETÖ virüsü her yere bulaşmıştır. Karşımızdaki tablo dehşet vericidir. 81 ilimizde düzenlenen operasyonlarda toplamda 7 bin kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Buradan hükümete bir kez daha sesleniyorum, FETÖ’nün ucu nereye kadar uzanıyorsa oraya kadar gidilmeli ve kökü kazınmalıdır.

AKP’NİN KONGRESİ HAYIRLI OLSUN”

AKP’nin 21 Mayıs’ta yapacağı olağanüstü kongre de beklenen bir sonuçtur ki “Hayırlı olsun” demekten başka bir söylemeyeceğiz. MHP, terörizmin belini kırmak için devleti ve hükümeti ile bir ve beraberdir.

15 Aralık 2005’te “gerekirse Kandil dağında bir gece görünmekte yarar var” demiştim. 12 yıl sonra sayın Cumhurbaşkanı da TÜMSİAD genel kurulunda “Bir gece ansızın gelebiliriz” kararlılığını seslendirmiştir. Nerede kuyumuzu kazmak isteyen canavar bulunuyorsa Türkiye Cumhuriyeti bir gece görünmelidir veya bir gece ansızın gitmelidir. MHP’nin özlediği ruh bundan ibarettir. Terörizmle mücadele halindeyken ABD’nin hem nalına hem mıhına vurması abesle iştigaldir. PYD ve YPG’lilerin yanına koşan ABD’li subayların görüntülenmesi içler acısıdır.

"FETÖ İLE İRTİBATLI MEMUR VAR DA MEŞHUR SİYASETÇİ YOK MUDUR?"

Ata binsek de ayağımız hala yerdeyse bir sorun var demektir. Kriptoplar kendilerini emniyete almışlardır. FETÖ ile irtibatı arasında memur var da meşhur siyasetçi, bürokrat yok mudur? Sıradan insana güç yetiyor da, eğer varsa siyaset ve devlet yönetiminin tepesindeki yöneticilere sıra geldiğinde neden tepkisizlik oluyor? FETÖ ile mücadele sulanmakta, sabote edilmektedir. Mahrem imamlar bulunuyor da devletin en mahrem kademelerinde kritik görevler üstlenmiş tanıdık simalar neden ortaya çıkarılmıyor? Medya tartışmalara boğulmuştur.

SİYASETTE MÜCADELE EDİLMİYORSA BİT YENİĞİ VAR DEMEKTİR

Hiçbir makam suçu ve suçluyu gizlemeye yetmeyecektir. 8 alanda mücadele varken siyasette ağırdan alınıyorsa bir bit yeniği var demektir. Mahrem imamlar bulunuyor da, kritik görev üstlenmiş tanıdık simalar niye ortaya çıkarılamıyor?  Ülkemizde de FETÖ'ye son darbe indirilebilmiş değil. FETÖ hala ayakta, uyuyan hücreler vasıtasıyla faaliyettedir. Bu kamburla daha fazla mesafe alamayız.  FETÖ'nün son ferdi bulunana kadar durmak beklemek haramdır. MHP FETÖ'yle mücadelede ön şartsız destek verecektir. Bizim Pensilvanya'dan kumanda edilip bombalanacak ülkemizin olmadığını dosta da düşmana da gösterelim."

BASIN MENSUPLARININ MHP'Lİ BAKAN SORUSUNA YANIT

Bahçeli grup konuşmasının sonunda gazetecilerin 'Hükümette MHP'liler olacak mı?' sorusuna şu yanıtı verdi: 
"Bu tamamen yanlış bir kanaattir. Şu an için 65. Hükümet görevinin başındadır. Bu hükümet adalet ve kalkınma partisinin hükümetidir. Dolayısı ile hükümetteki bir değişiklik kanaati AKP’lilere aittir. Sayın cumhurbaşkanı partisine tekrar dönmektedir. Ve 21 Mayıs’ta da büyük kurultaylarını toplayacaklardır. 

Bu onların işidir. Kamuoyu olarak bütünü siyasi partilerin gelişmeleri saygıyla takip etmesi gerekmektedir. MHP’nin hükümette görev alınacağına dair şeyler yoktur. Gün gelir MHP’ye de tek başına iktidar nasip olur inşallah.MHP nasıl bir partidir? MHP başkalarının eksiğini tamamlayacak bir parti değildir."

İlgili Haberler