Bahçeli, Beştepe'ye özel dosyayla gitti

Bahçeli, Beştepe'ye özel dosyayla gitti
Sürekli AKP'ye olumlu mesajlar veren MHP lideri ile Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dün siyasi çevrelerde büyük merak uyandıran bir görüşme yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın eşlik ettiği MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi dün saat 15.05'te kabul etti. Bahçeli'nin Beştepe'ye elinde Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere MHP logolu bir dosyayla gelmesi dikkat çekti. MHP kaynakları davetin Cumhurbaşkanlığı'ndan geldiğini belirtirken, Beştepe kaynakları 2 ismin, 29 Ekim resepsiyonunda bir görüşme yapma konusunda mutabık kaldığını, Tayyip Erdoğan'ın bunun üzerine Bahçeli'yi davet ettiğini ifade ediyor.

İLGİNÇ BULUŞMA

Yaklaşık 1 saat süren görüşmede Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı sorunlar, Irak ve Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler, FETÖ darbe girişimi, idam ve Devlet Bahçeli'nin fitilini ateşlediği yeni anayasa, başkanlık sistemi ve referandum konusu gibi konuların ele alındığı belirtildi. Görüşme sonrası ikiliden herhangi bir açıklama gelmezken, Bahçeli genel başkan yardımcısı Semih Yalçın ile MHP Genel Merkezi'ne gitti. "Sayın Genel Başkan 'Biz oraya davetliydik. Açıklamayı onlar yapsın' diyor" diyen MHP yöneticileri ise görüşmede, Bahçeli'nin Anayasa paketinde idam ile başkanlık başlıklarının ele alındığı iddialarına ise, "Bizim bundan haberimiz yok. Sayın genel başkanın elindeki dosyanın içeriğini de bilmiyoruz" yanıtını verdi.

TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

MHP TBMM Grup toplantısında geçen salı günü konuşan Devlet Bahçeli, AKP'ye paralel görüşler ileri sürmüştü. Bahçeli, AKP'nin anayasa hazırlık süreciyle ilgili çalışmalarında sona yaklaştığının anlaşıldığını ancak teklifi henüz bilmediklerini söylemişti. Bahçeli, "Hazırlanan teklifi önce göreceğiz sonra değerlendireceğiz, daha sonra da bir karara varacağız" diye konuşmuştu. Bahçeli, ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'ın, "Başkanlık sistemi gelirse Türkiye bölünür diyorlar. Asıl başkanlık gelmezse Türkiye'nin bölünme riski var" sözlerine ilişkin, "Türkiye bölünemez. Ama Sayın Başbakan sahip olduğu bilgiler ışığında değerlendiriyorsa onu da saygıyla karşılamak lazım" demişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın idam cezasının toplumsal talep olduğunu söylediğini belirten Devlet Bahçeli, "Duruşumuz aynıdır. Aynı olmayan, bizi dün eleştirenlerin bizim çizgimize gelmeleridir. AKP hazırsa, MHP dünden vardır" diye konuşmuştu. Ak Saray'da 29 Ekim Resepsiyonu'nda Erdoğan, "Sayın Bahçeli'nin dayanışma içerisindeki bir siyaset anlayışının, bir devlet adamlığı yaklaşımının kendisinde temerküz ettiğini özellikle görüyorum. Bundan dolayı da gerek şahsım gerekse milletim adına kendisine çok teşekkür ediyorum" demişti.

İlgili Haberler