Bahçeli: "Bizim bakanlık talebimiz yok"

Bahçeli: "Bizim bakanlık talebimiz yok"
ATV ve A Haber ortak yayınına katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakının seçimleri kazanması durumunda herhangi bir bakanlık taleplerinin olmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ATV ve A Haber ortak yayınına yaptığı açıklamada MHP’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oluşmasında hiçbir beklentisi olmadığını belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bey seçildiği takdirde bizim ondan bir beklentimiz, talebimiz olmayacaktır. Cumhurbaşkanı kimle çalışacaksa onla çalışsın" dedi. 

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"BİZİM BAKANLIK TALEBİMİZ YOK"

(Bakanlık teklifi) "Bizim bir talebimiz olmaz. Ülkü anlayışımızı pazarda ne alırız ne satarız. Ama üzerimize düşen görev ne varsa yaparız. Neden, beş yıllık süre içerisinde bu müessesinin oturması lazım. Kurumsal yapının oturması için katkı sağlamamız lazım. Bunu bir beklenti olarak düşünmemekteyiz. Bu kurumsal yapıda bağımsız yargı, yasama ve yürütme. Yürütme Cumhurbaşkanına aittir, kiminle çalışırsa çalışsın. Ama TBMM’de bu sistemin en iyi şekilde uygulamasını düşünürüz. MHP’yi kimse makam uğruna satın alamaz. Memleket için elimizi taşın altına değil gövdemizi koymuşuz. Cumhurbaşkanı kiminle çalışıyorsa çalışsın. Mecliste MHP sistemin oturması için üzerine ne düşüyorsa yapar."

İlgili Haberler