Bahçeli, "Bu edepsizliği İmralı'daki cani yapmadı"

Bahçeli, "Bu edepsizliği İmralı'daki cani yapmadı"
Osmaniye'de katıldığı açılış programının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan MHP lideri Bahçeli, AKP ile ittifakın Kürt vatandaşların AKP'ye oyunu olumsuz etkileyeceği sorusuna "Bu edepsizliği İmralı'daki cani yapmadı" diyerek cevap verdi.

2019 seçimleri için AKP-MHP ittifakının yankıları sürerken Osmaniye'de katıldığı bir açılış programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ittifakın AKP'nin Kürt vatandaşlardan aldığı oyu düşüreceğine ilişkin bir soruya tepki gösterdi. Bahçeli, "Bu edepsizliği İmralı'daki cani yapmadı" ifadelerini kullandı.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

(Erdoğan ile görüşme) Karşılıklı açıklamalar bir kez daha teyit edildi ve memnuniyetler ifade edildi. Detaylara girilmedi. Karşılıklı, iyi niyetle ortaya konmuş olan yaklaşımın hayata geçirilebilmesi için şimdi buna katkı sağlayan ve paylaşan partilerin üçer kişilik birer komisyonla çalışmaların başlatılması tavsiye edildi."

'İMRALI CANİSİNDEN BÖYLE BİR ŞEY DUYDUNUZ MU?'

"(MHP ile ittifakın Kürt oylarını olumsuz etkilemesi) MHP ile bir Cumhur ittifakı gerçekleştirdiğinizde Güneydoğu’daki vatandaşlarımızdan oy kaybına uğrarsınız diyorsunuz. Bunların hepsi zihnen felç olmuş insanlardır. Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı. İmralı canisinden ‘Eğer bu ittifak gerçekleşirse PKK’lılar, benim taraftarlarım oy vermeyecek’ diye bir şey duydunuz mu?"

İlgili Haberler