Bahçeli: "Cumhurbaşkanlığında Erdoğan'a destek verilecek"

Bahçeli: "Cumhurbaşkanlığında Erdoğan'a destek verilecek"
MHP lideri Bahçeli, Ankara'da gazetecilerle bir araya geldi. Bahçeli, seçimlerde cumhurbaşkanlığı için partisinin aday çıkarmayacağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın destekleneceğini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gündemi değerlendiren Bahçeli, AKP ile ittifaka ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, partisinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday göstermeyeceğini aktarırken, seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleneceğini söyledi. 

Şu ana kadar AKP ile ittifak için görüşmelerin olmadığını söyleyen Bahçeli, baraj tartışmalarına değinirken İYİ Parti'ye de göndermede bulundu.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DESTEKLENECEK'

"MHP Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir, MHP'nin genel başkanı cumhurbaşkanı adayı olmayacaktır. Başkaları gibi kamuoyunu bir takım 8 yapmaya çalışan ortama sürüklemeye gerek yoktur. İttifak olursa ittifakla, ittifak olmazsa kendi partisi olarak seçime girer. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Yenikapı ruhu ile hareket eder, Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır. MHP Türkiye'nin birliğini, dirliğini göz önüne alarak, eğer yeni bir sürece girilmişse, bu sürecin başlaması tarihi 3 Kasım 2019 olacaksa, o zaman 2019'da MHP Cumhurbaşkanlığı seçimi veya milletvekilliği seçiminde bu yönüyle hareket edecektir."

MHP KABİNE'DE YER ALMAYACAK

"Kurulacak yeni hükümete 'Destek verdik, şu kadar bakanlık isteriz' gibi ahlaksız bir davranışın içinde olmayız. Cumhurbaşkanı kendisi bilir."

BAHÇELİ'NİN AMACI MECLİS'TE GRUP KURMAK VE HAZİNE YARDIMI ALMAK

(AK Parti ve MHP arasında ittifak görüşmeleri) "MHP olarak şu an AK Parti'nin sayın genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey ile ittifak konusunda ve siyasetin geleceği konusunda herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. Ancak, kamuoyunda tartışılan konular dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanı'nın gündemine de düşmektedir. Onun için bu konuyu ilerideki günlerde, arzu edilirse görüşme talebi olursa görüşülür. Olmadığı takdirde biz inandığımız konular üzerinde görüşlerimizi tekrarlayarak yükleneceğimiz sorumluluğu yerine getirme gayretinde olabiliriz."

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK GÜNDEMDE Mİ?

(Yerel seçimde ittifak olacak mı?) "Henüz daha ittifak konusu seçimlerle alakalı olarak. Hayatın bundan sonra her alanında olacaktır anlamı taşımaz."

İTTİFAK VAR İLTİHAK YOK

"Bunun yanına çok daha değişik şeyler ilave etmenin bugün için manası yoktur. İttifak olur ama iltihaka (AKP'ye katılma) doğru gidecek bir durum söz konusu hiçbir zaman olmaz."

İYİ PARTİ GÖNDERMESİ

"Yüzde 10 barajı ağır bir barajdır. Bu ifadeyi kullandığımız zaman, televizyonların daimi personeli haline gelmiş olan yorumcular 'MHP barajı aşamama endişesine sahiptir, onun için ağır demektedirler' yorumu yaptılar. Sanki 15 günlük parti barajı aşıyor… Ama MHP aşamayacak gibi ters bir yorum içerisine giriyorlar. Bu haksızlıktır. MHP'nin baraj diye bir sorunu yoktur.

​MHP'de küresel odaklar önemli oyunlar oynanabilir. Geçmişte oldu, şimdi de oluyor, gelecekte de olacaktır. Bir gün birileri MHP ile uğraşmaktan vazgeçerse biliniz ki MHP misyonunu ve vizyonunu kaybetmiştir, var oluş gayesi ortadan kalkmıştır. MHP'yi sürekli engellemeye çalışanlar vardır. Bu parti ile kim uğraşıyorsa iki yakası bir araya gelmez. Allah bize iyilik yapar, İYİ Parti'yi kurar, bir hanımefendinin koluna sepeti takar, gönderir."

İlgili Haberler