Bahçeli, HDP'li Celal Doğan'la tokalaştı

Bahçeli, HDP'li Celal Doğan'la tokalaştı
Darbe girişiminin yıldönümünde, Meclis'te yapılan anma törenine HDP'li Celal Doğan ve Devlet Bahçeli'nin tokalaşması damga vurdu.

TBMM Genel Kurulu, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla özel gündemle toplandı. 

15 Temmuz şehitlerinin anıldığı törende dikkat çeken anlar yaşandı.

CELAL DOĞAN VE BAHÇELİ TOKALAŞTI

HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Bahçeli’nin yanına giderek tokalaştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Kurul’a saat 12.57’de girdi.

BAŞBAKAN İLE MUHALEFET ARASINDA SICAK TEMAS

Başbakan Binali Yıldırım saat 13.03’te Genel Kurul’a geldi. Başbakan önce AKP'li vekillerle tokalaştı daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile tokalaştı. Başbakan, Genel Kurul Salonunda ilk sırada yer alan vekillerle de tokalaştı.

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları da kendilerine ayrılan locada yerlerini aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kendisine ayrılan locada yerini aldı.

CUMHURBAŞKANINI MUHALEFET ALKIŞLAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı AKP'li milletvekilleri ayakta alkışladı. Cumhurbaşkanı salona girerken CHP, MHP ve HDP’li vekiller ayağa kalkmadı ve alkışlamadı.

Genel Kurul, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında saat 13.05'te açıldı.

TBMM Başkanı, “Muhterem Cumhurbaşkanımız dinleyici locasındaki yerlerini alarak Yüce Meclisimizi onurlandırmışlardır. Kendilerine Meclisimiz adına hoş geldiniz diyorum” dedi.

İlgili Haberler