Bahçeli hiç olmazsa Türk Dili'ni korumalı

Kafamın bir yanı "Baskın seçim"e hazır. Diğer yarısı başkanlık oylaması ve onun sonucunun geleceği Referandum'da. MHP'nin yakın dönemin en zayıf günlerinde olduğunun farkındayım. Semih Yalçın'ı 'Belarus Ekibi'nde görünce hiç sürpriz olmadı. Ne kadar harcırah aldığını ise merak ediyorum. Devlet Bahçeli'nin Yalçın tarafından yönlendirildiğine iyice inanmaya başladım. Birlikte bir 'Misyon Partisi'ni batırdıkları kesin. Tutturdukları yolun sonu baraj altı. İhraçları sürdürecekleri ayan beyan ortada. Bu da, sandığa gömülüşün bir başka işareti. Hani aklıma gelen soruyu da dillendireceğim; "Devlet Bahçeli ile Fatih Terim aynı  coğrafyadan. Kan grupları da aynı mı?"

...

Şimdi MHP Genel Başkanı'nın ülkeyi düşündüğünü iddia ettiği yanına seslenmek istiyorum. Nihayet Ak Parti'nin anayasa taslak metni MHP'ye geldi. Pazarlık masasına oturulacak. Devlet Bahçeli'den tek isteğim "Türk Dili'ne sahip çıkması". Cumhurbaşkanı Erdoğan ve tüm ekibi uzun zamandan beri aynı şeyi tekrarlıyorlar. Tek bayrak, tek vatan derken "tek dil" ağızlarından çıkmıyor. Daha doğrusu korunacak "millî değerler" listesinden çıkarıp attılar. Bunun bilinçli yapıldığı inancındayım. Bahçeli'den isteğim Türk Dili'ne gerçek anlamda sahip çıkması. Tüm MHP tabanının da aynı düşüncede olduğunu bilmeli.

...

A.İhsan'ın yolladığı mesajdaki bir bölümü okumasını arzuluyorum:

"Üç arkadaşım misafir oldu. Geç saatlere kadar sohbet ettik. Dostluğumuz yaklaşık yarım asırlık. Biri il belediye başkanlığı yaptı. Biri bulunduğu ilçede MHP'den Belediye Meclis üyeliğinde bulundu. Diğeri ise kamuda üst yönetimde bulundu. Ortak kanımız MHP'nin ilk seçimde ciddi anlamda oy kaybedeceği şeklinde oldu. Son anda ters rüzgâr eser mi eser. Burası Türkiye. Merhum Süleyman Demirel'in dediği gibi siyasette 24 saat uzun zaman."

İhsan ve son şuursuz uygulamalarla moral bozukluğu yaşayan vatansever tabanın umudu artık bu "ters rüzgâr"da. Dileriz eser. Ben de "Umut fakirin ekmeği..."ni eklemekle yetineceğim.

Sosyal sorumluluk

O Ses Türkiye'de, aynı kanalın bir başka yapımı Güle Güle Oturun iş birliği yaşandı. 15 yaşındaki kız kardeşin çabası ablasının oturduğu yeri yeniletti. Hadise ev eşyalarını temin etti. Acun Ilıcalı kızlara ömür boyu "Eğitim Bursu" teminatı verdi. En güzel vaadi ise "Mezuniyet sonrası inşallah bizde çalışırsınız" şeklindeydi.

Aynı yayın içinde kılık kıyafetlerin devamlı değişmesine alıştık. Yarışmacı sırasının montajla yapılması doğal. Ancak Saçlı Gökhan ile Kabak Kafalı Gökhan peş peşe görününce tuhaf olmakta.

...

TV 8'deki hüsranlardan ders almayanların sayısının hız kesmediğini görmek üzüntü veriyor. Aday "Annemin yapamadığını ben yapacağım" diyerek sahneye çıkıyor. Baştan sona detone okuyor. Dönen yok. Kafasını öne eğip gidiyor. Bu kafadaki gençlere tavsiyem mütevazı olmaları. En azından hadlerini bilerek konuşmalılar. Şuna inansınlar ki onların düşüşüne ekran başındaki izleyici bile üzülüyor. Bir de sözünü ettikleri annelerinin durumunu düşünün.

TRT Müzik 7 yaşında

Bugün önemli bir kutlama var. Yıllarca mücadelesini verip, kuruluşunda minik de olsa katkım bulunan TRT Müzik 7 yaşına giriyor. Kutlama, "Yıldızlar Altında" programı şemsiyesi altında gerçekleşecek. Türk Müziği tutkunları, hem sanat hem türkü formunda eserleri izleyecekler. Bu akşam 21.00'de ekran başında olsunlar.

...

TRT Müzik'te ilgi alanıma girmeyen hiçbir program yok. Örneğin THM'yi Boğaziçi'nden de beğenerek seyrediyorum. Şef Tekin Büyükkaya işi bilenlerden. 30 Dakika'da Fikret Kızılok ve Esin Afşar yaşatılabiliyor. "En Sevilen 20"yi Gülşah Banda sunmakta. Müziklerarası mukayeseli bir program. İkinci Bayezit'in oğlu Şehzade Korkut'un günümüze ulaşabilmiş 8 saz eserinden örnekleri dinleyebiliyorsunuz. Hemen peşinden Batı'nın Rönesans Dönemi'nden çok sesliliği yakalıyorsunuz.

TRT Müzik 7 yıl gibi sürede istenen hale geldi. Hazırlık döneminin emekçilerinden ve son dönemin Kanal Koordinatörü Sayın Süleyman Bektaş'ın şahsında nice yıllar dileklerimi yolluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları