Bahçeli: Kimse sokaklardan medet ummasın

Bahçeli: Kimse sokaklardan medet ummasın
23 Nisan özel oturumunda konuşan Bahçeli, YSK'nın mühürsüz oylarla ilgili kararını protesto eden vatandaşları hedef aldı. Bahçeli, "Kimse kriz çığırtkanlığı yapmamalıdır. Kimse sokaklardan medet ummamalıdır" ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, TBMM'nin 97. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen özel oturumda konuştu.

 16 Nisan'ın bir dönüm noktası olduğunu savunan Bahçeli, sokakta YSK'nın kararını protesto eden vatandaşlara göndermede bulundu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar:

"23 Nisan 1920, Türk tarihinin mirengi noktasıdır. Ankara'da açılan ilk Meclis, karanlık bulutları dağıtmıştır. İlk Meclis'in emsalsiz mücadelesi sayesinde "Ya manga, ya himaye" diyenler, "Ya istiklal, ya ölüm" diyenlerin sesleri ile silinmişler ve bir daha da ses çıkaramamışlardır. Milli namus ayağa kalkmış, düşmanları defetmiştir. 16 Nisan halk oylamasından sonra TBMM daha da güçlenmiştir. 23 Nisan ruhu pekişmiştir. Kimse kriz çığırtkanlığı yapmamalıdır. Kimse sokaklardan medet ummamalıdır. Kışkırtmalardan istifadeyi düşünmemelidir. Türkiye Cumhuriyeti sokakta bulunmadı, sokağa da bırakılmayacaktır. Tarih boyunca zalimleri, açtıkları ateş çukuruna gömen milletimiz, sinsi ve alçak operasyonlara elbette teslim olmayacaktır. 16 Nisan milattır."

 

İlgili Haberler