Bahçeli konuştukça kafalar karışıyor!

Bahçeli konuştukça kafalar karışıyor!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe’nin eyalet sistemiyle ilgili sözlerine gösterdiği tepkiden sonra yaptığı açıklamalar iyice kafaları karıştırdı.

Fatih Erboz / Yeniçağ 

Bahçeli, “Cumhurbaşkanı, ağzına eyalet sistemi almıyorsa, bunu danışman söylüyorsa, aklınıza 2 soru geliyor. Bir,
bundan bilgisi var mı, ben söyleyemiyorum sen söyle mi diyor?” diyerek başka bir tartışma başlattı. 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumunun, eyalet sisteminin önünü açacağı ile ilgili tartışmalar yeni bir
boyut kazandı.

Önceki gün NTV’de canlı yayında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bir danışman
kalkıyor bir eyalet sisteminden bahs ediyor. Eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyor ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkartmıyor kabulleniyor ise o zaman 2 gün içinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşüncesi olan ülkücülerin kararı ne olabilir?” dedi.

Bahçeli’nin bu konuşmasından sonra “evet” bloğu çöküyor mu denilerek siyaset dünyası hareketlendi. Danışmanına “eyalet” sözleri nedeniyle tepki gösteren Devlet Bahçeli’ye Erdoğan’dan cevap geldi. Erdoğan, “Danışmanımın bir açıklaması olmuş. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok” dedi.

Eyalet konusundaki tartışmaya Başbakan Binali Yıldırım da katıldı. Yıldırım, “Eyalet varsa, eyalet sistemine yol açacak bir madde varsa ben bugün bu görevi hem parti genel başkanlığını, hem başbakanlık görevini anında bırakacağım. Getirin şu anayasanın neresinde eyalet varsa gösterin, ispat edin, ben bütün görevlerimi bırakacağım. Ülkücü kardeşlerimizin hassasiyeti neyse bizimde hassasiyetimiz en az o kadardır” şeklinde konuştu.

Bu tartışmaların ardından dün akşam Habertürk TV’de konuşan Devlet Bahçeli’nin sözleri kafaları iyice karıştırdı. Bahçeli: “Bir partinin genel başkanı ve Başbakan’ı, seçilmiş Cumhurbaşkanı, ağzına eyalet sistemi almıyorsa, bunu danışman söylüyorsa, bu danışman da Cumhurbaşkanı’nın danışmanı ise aklınıza 2 soru geliyor. Bir, bundan bilgisi var mı, ben söyleyemiyorum sen söyle mi diyor, yoksa bu danışman sabote mi ediyor. Bende olsa atarım dedim.

Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ açıklamaları benim için yeterlidir.” Bahçeli, eyalet sistemine ilişkin çıkışıyla ilgili
yöneltilen soruya, “Kim bilir, belki de içimizdeki ‘hayır’cıları görmek için dedim” şeklinde cevap verdi.

İlgili Haberler