"Bahçeli MHP'yi kapattı!"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı AKP'nin tek başına sağlayamayacağını kaptırdığı anketlerle net olarak gördü.

AKP'nin metal yorgunu gemisinin Türk siyasetinde batmaması, 2019'da yapılacak 3 seçimde batmaması için Erdoğan çareyi MHP ve BBP ile ittifakta buldu.

Metal yorgunluğu sonucu ortaya çıkan bozulma MHP ve BBP ile giderilir mi?

Yoksa siyaset denizinde dibe oturan MHP ittifak yapacağı AKP gemisini yüzdürmeye mi, onu da dibe çekmeye mi neden olur?

Bu fizik ya da kimya alanlarında laboratuvar deneyleri ile değil, siyaset deneyimi ile yanıtlanan bir sorudur.

Siyasette iki partinin birleşmesi 2+2=4 gibi matematik sonucu vermez.

Bakınız Anavatan Partisi ile Doğru Yol Partisinin birleşmesine. Sonuç = 0 oldu.

Siyasette çok örnekleri vardır ki AKP ile MHP'nin ittifak ile de olsa iltihak ile de olsa sonucu MHP'nin AKP'yi de dibe çekmesi ile sonuçlanacak siyasi bir fiyaskoya dönüşecek olmasıdır.

Devlet Bahçeli'nin MHP'deki erimeyi hatta yok olmayı görmesi sonucunda ortaya koyduğu AKP'ye 2+5 destek formülü, yani 7 yıl AKP'nin yaması olma amacı partisinin anahtarlarının AKP'ye tesliminin tescilidir.

Devlet Bahçeli MHP'nin iflas ettiğinin beyannamesini 2+5 formülü ile ilan etmiştir.

Başbuğ Alpaslan Türkeş'in kemiklerini sızlatacak bu davranış ile ülkü ocakları ve ülkücü seçmen AKP'ye devşirilecektir.

9 Şubat 1969'da Alparslan Türkeş tarafından kurulan MHP 50. Yılına denk gelen 2019 yılında yapılacak 3 seçimde kendi başına, kendi iradesi ile değil AKP yandaşı ve Erdoğan iradesine teslim edilmektedir.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e Mustafa Yılmaz'ın hazırlayıp sunduğu ve katıldığım TV5'deki "Aykırı Gündem" canlı yayınında, "MHP'nin 2+5 yıl AKP ile ittifak yapması ne anlam taşıyor?" diye sordum.

Perinçek, "MHP'nin kapısına kilit vurmak, partiyi kapatmaktır" diye özetleyeceğim bir yanıt verdi.

MHP için ne kadar acı bir son değil mi?

Olaya bir de AKP ve Erdoğan cephesinden bakacak olursak yüzde 50+1 formülüne ulaşabilmek için MHP'nin de az geldiğini gören Büyük Birlik Partisi'ni de ittifaka dahil etti.

AKP+MHP+BBP = yüzde 50+1 eder mi?

Etmez, neden etmeyeceği için 16 Nisan 2017 referandumuna bakalım. AKP+MHP+YSK yüzde 50+1'i anayasa ve siyasi partiler yasasını çiğneyerek zar zor bulabildi.

2019'da yarışa artık kadın eli değecek ki, İYİ parti anketleri yıka yıka, sınırları aşa aşa iyi yükseliyor. İYİ Parti'nin AKP'nin tüm hedeflerini yıkacak ittifakın yüzde 50+1 hedefine ulaşmasının en büyük engeli olacaktır.

MHP'li bir dostumdan seçime katılacak partilerin listesini gönderdi bana What'sUp'tan. Hemen, "Bu önemli bir fırsat, en kısa sürede erken genel seçim kararı alsın AKP ve MHP" diye yanıt yazdım.

Çünkü listede İYİ parti yoktu. İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray'a bu mesajı yönlendirdim. Çıray, "Açıklanan listede İYİ Parti'nin yer almaması yasa gereğidir. Çünkü söz konusu listeye 1. Kongresi'ni yaptığı 10 Aralık 2017 tarihinden 6 ay sonra girecektir" diye yanıt verdi.

Aytun Çıray, "Bu yasal gerçeği bildiği halde bazı siyasetçilerin sosyal medyadan, 'Yaşasın İYİ Parti listede yok' nidasıyla kafa karıştırmaya çalışmalarının nedeni İYİ Parti'den haklı korkularının sonucudur. Türkiye içini ferah tutsun, ilk seçimde sandıktan İYİ'lerin zaferi çıkacaktır" dedi.

Sonuçta 2019 seçiminde İYİ Parti'nin yer alacak olması Erdoğan'ın kuracağı ittifakları çok olumsuz etkileyecek ve Erdoğan'ın birinci turda seçilme şansını yüzde 100 ortadan kaldıracaktır.

Yazarın Diğer Yazıları