Bahçeli sağ kolu Yalçın'la ters düştü!

Bahçeli sağ kolu Yalçın'la ters düştü!
Bahçeli'nin başkanlık sistemi için referandum açıklaması, sağ kolu Semih Yalçın'la çelişti. Yalçın iki gün önce referandumda 'hayır' diyeceklerini söylerken bugün Bahçeli 'evet' diyeceklerini açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başkanlık konusuyla ilgili “Mecliste ‘evet’ dersek, referandumda da ‘evet’ deriz” açıklamasını yaptı. Ancak MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın 2 gün önce verdiği röportajda başkanlık sistemine karşı olduklarını ve referandumda “hayır” diyeceklerini açıklamışlardı. MHP’nin önemli iki isminin bu çelişkisi dikkat çekti.

“TBMM’DE EVET DERSEK MİLLETİN KARŞISINDA DA EVET DERİZ”

Bahçeli meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada Başkanlık tartışmalarına dair şunları söyledi:

“TBMM'de 'evet' referandumda 'hayır' diyecekmişiz. Bunu söylüyorlar. Ve bir grup Truva atı bunun milletin aklıyla alay etmek olacağını zırvalıyor. Aslında kendilerinin bizim ağzımızdan evet yada hayıra ilişkin bir ifade çıkmamışken muhtemel anayasa hazırlık teklifinin neleri ihtiva edip etmediği belli değilken referandumu yapıp sonucu ilan edenler bilsin ki kaos elçileri kriz çığırtkanları darbe şakşakçılarıdır. Bunların hali tamı tamına nato kafa nato mermerdir. Önemle ifade ediyor altını kalın olarak çiziyorum, MHP'nin TBMM'de tercihi ne olursa milletin karşısında da tıpatıp aynısı olacaktır. Meclis'te evet dersek, milletin huzurunda da evet deriz. Özümüz de birdir, sözümüz de birdir. Kıvrak bir karakter yapısıyla oraya buraya göz kırpan, herkese mavi boncuk dağıtan bir yaklaşım tarzı bize terstir. Neysek oyuz, neye inanıyorsak onu söyleriz.”

“TEKLİF METNİNİ İNCELEYECEĞİZ”

AKP'nin hazırladığı yeni anayasa teklif metinin yakında TBMM gündemine geleceğini kaydeden Bahçeli şöyle devam etti: "Sayın Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'da üstünde çalıştıkları anayasa teklif metininin hemen hemen bittiğini açıklamıştır. Yakında bu teklif metni TBMM'nin gündemine gelecektir. Bu durum karşısında Milliyetçi Hareket Partisi ilke ve ülkülerine uygun olacak şekilde teklifi inceleyecek, elbette bir karar ve sonuca varacaktır. Peşin hükümlüler, Türkiye'nin istikbaliyle ilgili hiçbir endişe taşımayan siyasi yan kesiciler bizim ne yapacağımızı, nasıl bir tutum takınacağımızı o zaman göreceklerdir. AKP'nin muhtemel hazırlığı TBMM'de kabul ve onay görürse millete gitmekten, demokrasinin tartısına çıkmaktan da hiç kimse çekinmemelidir.”

İlgili Haberler