Bahçeli salı günkü randevuya hazır

Bahçeli salı günkü randevuya hazır
MHP lideri Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geleceği salı randevusuna sıkı çalıştı

Devlet Bahçeli randevuya hazır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,  partilerinin tavrının ilk günden beri belli olduğunu belirterek, “İlkelerimiz ortada. Bunlardan asla taviz vermeyeceğiz” dedi.  

Şimdiye kadar yapılan koalisyon protokollerini inceleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşmede 4 kırmızı çizgiden taviz vermeyecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir araya geleceği salı randevusuna sıkı çalıştı. Geçmişte kurulan koalisyon hükümetlerinin protokollerini uzunu uzun inceleyen Bahçeli, açıkladığı son 4 kırmızı çizgiden taviz vermeme kararı aldı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural,  partilerinin tavrının ilk günden beri belli olduğunu belirterek, “İlkelerimiz ortada. Bunlardan taviz vermeyeceğiz” dedi. Vural, koalisyon konusunda ilk günden bu yana görüşlerini kamuoyuyla paylaştıklarını ve özellikle 4 ilkeyi her fırsatta vurguladıklarını anımsattı. Davutoğlu-Bahçeli görüşmesiyle ilgili de konuşan Vural zihinlerinin, tavrının ilk günden beri açık olduğunu ifade ederek, “Sayın Bahçeli bugüne kadar söylediklerini söyleyecek. Onlar ne diyecekler, nasıl gelişecek bilemiyorum. Beklemek gerekiyor açıkçası” diye konuştu.

Muhalefet ısrarı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Semih Yalçın da koalisyonla ilgili yaptığı açıklamada seçmenin MHP’ye muhalefet görevi verdiğine vurgu yaptı. Yalçın, “AKP’nin HDP ile AKP’nin CHP ile veya AKP-CHP-HDP şekliyle bu üç şıkla ilgili tüm yol ve yöntemler tükendiği takdirde MHP bu hususta fedakarlık yapacaktır” dedi. İlkelerinin kabul edilmesi şartıyla MHP’nin bu işin içerisinde olabileceğini kaydeden Yalçın, “Bu anlamda fedakârlık çok rahat bir yapabilir. Bütün bunlardan sonra bir erken seçim seçeneği gündeme geliyor. Onu da mümkün olduğu ölçüde açıkladığımız 4 maddeden ifade etmeye çalıştık. Neler yapıldığı takdirde HDP’yi meşru olarak görebiliriz mantığı orada işlenmiştir, o da çok önemlidir. Bir anlamda MHP’yi HDP’yi yok saymakla suçlayan kesimlere çok net bir cevaptır” ifadelerine yer verdi.

Fedakârlıktan kaçmayız

Parti olarak yaptıkları açıklamanın bir manifesto gibi düşünülmesi gerektiğini savunan Yalçın, şöyle konuştu: “Turların başladığı dönemde genel başkanımız bunu açıklarken esasında problemin çözülmesine de hizmet ediyor. Orada çok net bir şekilde 7 Haziran’ın bir koalisyon talebi olduğu millet tarafından açıkça ifade ediliyor ve bunu kabul ettiğimiz söyleniyor. Üstüne üstlük o formüllerin ne olduğunu biz tek tek izah ediyoruz. Önceliği diğer partilere verin, çünkü millet böyle istiyor. Burada biz muhalefet olarak konumumuzu alırız. Bütün bunları yapamıyorsanız, MHP Genel Başkanının ifadesi ile söylüyorum bırakınız elini, gövdesi ile taşın altına girmeye hazırdır diyor. Fedakarlıktan ifade etmeye çalıştığı husus bu. O noktada da biz varız.”