Bahçeli: Türkiye’yi mahçup ettiler

Bahçeli: Türkiye’yi  mahçup ettiler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Twitter’dan Afrika gezisine çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Davos’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi.

Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki takipçileri ile paylaştığı mesajlar şöyle;  ’İlk ve orta öğretim kurumlarında okuyan, sayıları 18 milyona yaklaşan evladımız dün karnelerini alarak iki haftalık yarıyıl tatiline başladı. Öğrencilerimizin kimisi sevindi, haklı gururunu aile ve çevresiyle paylaştı; kimisi de boynunu büktü, üzüldü, belki de gözyaşlarına boğuldu.  Karnenin kırık olması hayatın sonu değildir. Her şeyin tamir ve telafisi vardır. Azmedip çalışarak zayıflar düzelecek, yüzler gülecektir.  
Afrika’da okul kapatıp, okul açılması için sefere çıkanlar; önce adalet ve ahlak konusunda sıfırlarla dolu kara kaplı karnelerine bakmalıdır.  Afrika’ya istismar safarisi için gidenler, Davos’a iflas duyurusu için koşanlar iki farklı coğrafyada Türkiye’yi mahcup etmişlerdir.  Adalet ülküsünü aşılayacak ahlak kültürü, insanlık sevgisine ve Allah korkusuna dayanır. Bu iki alanda sınıfta kalanlar utanmayı denemelidir.  Çünkü utanmak da bir erdem, bir pişmanlık ilamıdır. Ahlak karnesi felaket olanların insanlıkları fena, vefaları fuzulidir.