Bahçeli yollarda, cezalar da yolda…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, kendi kullandığı klasik otomobiliyle Başkent caddelerinde turladığı anların görüntüleri, MHP'nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

 

4 şeritli yolda en soldan 2. yani en sağdan 3. şeridi işgal ediyor, sağından 2, solundan 1 araç aynı anda geçiş yapıyor ki demek yavaş sürüyor.

 

Bu durumda en sağ şeritten sürmesi lazım ki, 1. trafik ihlalidir.

 

2. ihlal ise emniyet kemerini bağlamamasıdır.

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü sosyal medya hesaplarında gösteri yapan trafik magandalarını plakalarından nasıl tespit edip ceza uyguluyorlarsa Devlet Bahçeli'ye bu 2 trafik ihlalinden ceza uygulanması gerekir.

 

1970 model Ford Taunus model aracın plakasını vererek trafik polislerine yardımcı olayım: 06 TCD 07

 

Hazır milliyetçi ve ülkücü olmakla övünen Devlet Bahçeli'nin bedelli askerlik için getirilen 28 günlük eğitim şartına karşı çıkmasını da değerlendirelim.

 

Yaylalar türküsünü 28 günde öğrenemeyecek geri zekalıların, ödenecek parayı da bankalardan alamayacağı kesin.

 

Bir de "parası çok, aklı yok" denen kesim var ki onlar için değil 28 gün 280 gün eğitim verilse Yaylalar'ı öğrenemezler.

 

Peki, 3-5 mermi atmadan, askeriyenin havasını 28 gün de olsa koklayıp karavanaya kaşık sallamayan bedelli askerlik yapacaklar için Devlet 28 gün diyor, bizim Devlet Bey ise kaç gün öneriyor acaba?

bahceli,-orhan-uguroglu-yazisina.jpg

Vatani görevini Ankara'nın Polatlı ilçesinde aldığı 4 aylık eğitim ile Topçu Asteğmen olarak yapan Bahçeli muhtemelen 18 ay askerlik yaptı.

 

Belki 18, belki de engelli vatandaşlarımız gibi sadece 8 saat bedelli askerliğin yeterli olduğunu düşünüyordur ülkücü ve milliyetçi MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli.

 

Ama ben daha çok MHP'ye oy veren ülkücü ve milliyetçi kesimim bedelli askerliğe karşı olup olmadıklarını merak ediyorum.

 

Ben öneriyorum çiçeği burnunda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a.

 

Başkan'dan profesyonel askerler için 300 bin mi olur, 500 bin mi olur yeterli sayıda asker için kadro alarak bir KHK ile zorunlu askerlik uygulamasına son verin.

 

Böylece parası olan ile olmayan da eşit haklardan yararlanarak vatani görevlerinden kurtulurlar.

 

Hodri meydan…

+++

 

 

Tarihi eserlerimiz niye sahipsiz?

---

Hürriyet Gazetesinden Ömer Erbil, "1084 metrede tarihi yağma" başlıklı haberinde şunları yazdı:

 

"Manisa ve İzmir sınırları içinde kalan Yunt Dağı'nın zirvesindeki Kibele Tapınağı'nı delik deşik eden defineciler, keçilerin bile zor çıktığı Mamurt Kale ve Kibele kutsal alanını yağmaladı."

 

Ömer kardeşim bırak keçileri Türkiye Cumhuriyeti Devleti Yunt Dağı'na çıkamamış ve Kibele Tapınağı'na sahip çıkamamış ki. Türk milletinin asırlardır sahipsiz bıraktığı tarihi eserler yağmalanıp yurt dışına kaçırılmadı mı?

 

Bazı örnekler vereyim Türkiye Cumhuriyeti Devletinin AKP iktidarı döneminden

 

- Yılda 4 milyar dolar harcayan TİKA, 3 ay önce Makedonya'nın Kalkandelen şehrindeki en önemli Osmanlı eserlerinden tarihi Harabati Baba Tekkesi'nin restorasyon projesine ilişkin protokol imzaladı.

 

- TİKA Tiran'da Namazgah Camii'nin temelini attı,

 

- Mehmet Akif Ersoy'un babası Tahir Efendi'nin köyü Kosova Suşitsa'daki camiyi de yeniden inşa ederek ibadete açtı.

 

İyi mi tabii ki çok iyi.

 

Ama sormak gerekmez mi kendi topraklarımızdaki tarihi eserlere kim sahip çıkacak?

Yazarın Diğer Yazıları