Bahçeli’den dikkat çeken kravat seçimi

Bahçeli’den dikkat çeken kravat seçimi
MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, partisinin Kadın Kolları İstişare Toplantısı’ndaki kravat seçimi dikkat çekti.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kadın Kolları Genişletilmiş İstişare Toplantısı’na katıldı.

Programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli’nin açıklamalarından çok kravat seçimi dikkat çekti.

Genelde klasik tarzından ödün vermeyen ve sade seçimleriyle tanınan Bahçeli’nin, siyah takım ve beyaz gömlek üzerine seçtiği kravat bütün dikkatleri üzerine topladı.

Siyah ve beyaz renklerin ağırlıkta olduğu kravatın üzerinde yer alan çiçek deseni ön plana çıkarken, kravatta kırmızı ve mor renkler de yer aldı.

“KADIN VATANDIR, KADIN ÜLKEDİR…”

Türkiye genelindeki tüm il ve ilçelerin kadın kolları başkanlarıyla, kadın belediye meclis üyelerinin yer aldığı programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeli, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeryüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir” sözünü anımsatarak kadına verilmesi gereken değerin önemine değindi.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Devlet ve milletler kadınlara verdiği değer kadar güçlü ve kudretlidirler. Çünkü aileyi ayakta tutan ve sarıp sarmalayan kadındır. Aile ise milletin temel taşıdır. Kadın vatandır, kadın ülkedir, kadın gelecektir, kadın gelecek nesillerin güvencesidir. Önemle ifade etmek isterim ki, bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında kadınların tam manasıyla izi görülüp sesi duyulacaksa önce şiddetle mücadele etmek asıl ve öncelikli olmalıdır.”

“ÜLKEMİZ YENİ GÖÇ DALGAASININ ÜSTESİNDEN GELEMEYECEKTİR”

Suriye meselesine de değinen Bahçeli, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'nin hazmedemeyeceği göç dalgasının önüne geçilmesi acil bir ihtiyaçtır. Ülkemiz yeni bir göç akının üstesinden gelemeyecektir. Buna ne ekonomik imkanlarımız ne de sosyal bünyemiz ve nüfus bütünlüğümüz cevap veremeyecektir."