Bahçeli'den Erdoğan'a "Gereğini yapın" mesajı

Bahçeli'den Erdoğan'a "Gereğini yapın" mesajı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, hem AKP'yi, hem Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarmıştır" diye konuşan genel başkan yardımcısı Aycan'ı görevden almıştı. Bunun Erdoğan'a verilen bir mesaj olduğu iddia edildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Aycan, partisinin çıkardığı 49 vekilin TBMM'de kilit önemde olacağına vurgu yaparken "Bundan sonra mecliste siyaseti MHP yapacaktır. Biz ne dersek, o olacaktır. Bugün MHP Mecliste kilit konumdadır ve MHP'nin genel başkanı hem Recep Tayyip Erdoğan'ı kurtarmıştır, hem Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurtarmıştır" dedi. Bu ifadeler üzerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeden hemen önce Aycan'ı görevden aldı.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Aycan'ın bu sözleri, AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın kendi seçim bölgesinde MHP'ye yönelik olarak ifadelerine karşılıktı. 

Kulislerde Bahçeli’nin Erdoğan ile görüşmesi öncesinde Aycan’ı görevden alarak, iktidara, “Ben, AKP ile ilgili yanlış değerlendirmeler yapan yöneticimi görevden aldım, siz de gereğini yapın” mesajını verdiği kaydedildi.