Bahçeli'den erken seçim çağrısı

Bahçeli'den erken seçim çağrısı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Bahçeli, konuşmasında hükümete erken seçim çağrısında bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Hükümete erken seçim çağrısında bulunan Bahçeli, "Türkiye'nin 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanması mümkün değildir" dedi.

CHP'nin OHAL'e karşı yaptığı oturma eylemini de eleştiren Bahçeli, "CHP isterse amuda kalksın, ister parende atsın çabaları beyhudedir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamaları şöyle:

"3 KASIM 2019'U BEKLEMEK MÜMKÜN DEĞİL"

"Türkiye'nin bu ağırlık altında daha fazla kalması, 3 Kasım 2019'a kadar sabırla dayanması mümkün değildir. Ülkenin, sistem tartışmalarıyla boğulmak istendiği bugünkü şartlar altında 3 Kasım'a ulaşması istikrar ve dengeyle ulaşması zorlaşmaktadır.

Önümüzde 2 seçim vardır. Ya normal tarihi beklenecek. Ya da Milli mecburiyetten dolayı seçimleri erkene çekilecektir. Bilinmelidir ki gerekli uyum yasalarının çıkarılmasının ardından MHP seçimlerin erkene aluınmasından yana takdirini kullanmaktadır. 26 Ağustos 2018 Malazgirt'in yıl dönümünde yeni bir zafer ruhu ile Cumhurbaşkanını seçmeli ve en makul ve mantıklı yoldur. Seçimse isteğiniz hodri meydan. Sandık er meydanıdır, mertliğin kaynağıdır. Biz meydandan kaçmadık. Türkiye'ye pusu kuranları pususunda bozalım. Tercih büyük Türk Milleti'ne aittir. Ne istiyorsak Türk Milleti içindir. Ne amaçlıyorsak Türk Milleti'nin lehinedir."

SURİYE'YE HAVA OPERASYONU

"İran bu harekata tepki göstermiştir. Rusya’nın diplomatik bir dille karşılık vermesi ABD ile gizli bir iş birliğinde olduğunu belirtisidir. Türkiye’nin tarafsız tutumu ise yerindedir. Kimyasal silah bahanesiyle düzenlenen harekatın etapları gün yüzüne çıkmaya başlamıştır.

Zalim Esad hala koltuğundadır ve kimyasal silahlara hala sahiptir. Bölgede vahşet yatırımı yapan güçler yaşananların asıl suçudur. Seçimler yoluyla Esad tasfiye edilmelidir. Bunca can kaybı yaşanırken yıllardır bu devletlerin akılları neredeydi?

Suriye’de masumlar hayatını kaybederken Duma’daki saldırı küresel güçlere alet edilmiştir. ABD Başkanı yeni yetme ergen edasıyla Twitter’dan Rusya’ya meydan okudu. ABD, Fransa ve İngiltere gibi ülkeler savaş gemilerini Doğu Akdeniz’e gönderdi.Gelişmeler savaş senaryolarını gündeme getirirken ekonomik tetikçileri boş durmamıştır. Döviz fiyatları fren tutmayarak artış göstermiştir."

"CHP İSTER AMUDA KALKSIN İSTER PARENDE ATSIN"

"CHP'nin oturma eylemi fikren sakattır. Yürüdüler olmadı şimdi de oturmaya başladılar. Bunlar oturdumu kalkmayı bilmezler. CHP isterse amuda kalksın, ister parende atsın çabaları beyhudedir. İpe çıkıp cambazlık yapsın sonuç yoktur. Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nden dönüş yoktur. CHP'nin kıvranıp durması nafiledir. Cumhurun kararı tam bağımsız Türkiye'dir. CHP muhattap bulursa derdini Cibali karakoluna anlatsın."

İlgili Haberler