Bahçeli'den idam çağrısı

Bahçeli'den idam çağrısı
Devlet Bahçeli Partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda AKP'ye sıcak mesajlar verdi. İdam tartışmalarına değinen Bahçeli, konunun Meclis'e gelmesi durumunda destek vereceklerini söyledi. Bahçeli ayrıca Erdoğan'a da teşekkür etti.

İDAMI GETİRİN ÇÖZELİM

Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grubununda gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

7 Haziran seçimleri sonrasında izledikleri politikanın arkasında olduklarını söyleyen Bahçeli, FETÖ'nün siyasi ayağının boş bırakılarak işin sulandırılmaya çalışıldığını söyledi. Bahçeli, 7 Haziran sonrası partilerine sızılmak istendiğini iddia ederken, idam tartışmalarına da değindi.

İdamın en başından beri arkasında olduklarını söyleyen Bahçeli, "AKP hazırsa, MHP dünden hazırdır" diyerek Meclis'e gelmesi durumunda idama vereceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ikinci bir kandil dağına izin vermeyiz" sözlerinden mutluluk duyduğunun belirten Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanına bu sözlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

HÜKÜMET SİSTEMLERİ ÜZERİNDE TARTIŞMALAR SON BULSUN

Fiili durum sonlandırılarak, devleti tesir altına alan hukuksuzluğun bıçak gibi kesilmesini istiyoruz. 367 tıkacını açarken, başörtüsü konusunda duruşumuz ortadadır. Türkiye normalleşmelidir. AKP'nin medyada yer alan anayasa teklifi henüz bize ulaşmamıştır. Hazırlanan teklifi göreceğiz, değerlendireceğiz ve kanaata vereceğiz.

Sözlerimizin şifrelerini çözmeye çalışanlar, bizi anlamaya çalışanlar, çok yakında muratlarına erecekler. 

Çözüm demokrasidedir, çare Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesindedir. Milletimizin tercihlerine her şart altında saygı duyarız. Amacımız milletimizin istikrar, huzur ve refahına katkıdır. 

Türkiye bir kamburundan daha kurtarılmalıdır. 

BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI

Bahçeli, Meclis grubuna konuştuktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte o soru ve cevaplar.

SORU: AKP'nin 2 gündür 2 farklı teklif sunduğu soruluyor ne düşünüyorsunuz? 

Bahçeli "Bize sunulan bir teklif yok, bekliyoruz."

SORU: Hükümet sözcüsü 330'u bulamazsak Meclis'e getirmeyiz dedi ne düşünüyorsunuz. ?

Bahçeli "Anayasa değişikliğilinin 367'yi aşarak ya da 330'u bularak referandum yoluyla yapılması mümkündür. Şu ana kadar AKP ile bir görüşmemiz olmadı."

SORU: 330'u geçmezse AKP devam edeceğiz diyor, ne düşünüyorsunuz. 

"Sorunun bitmesi için çaba gösterilmelidir, eğer bitmiyorsa sorunları biriktirmemek gerekir."

İlgili Haberler