Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na ABD Ankara Büyükelçisi tepkisi

Devlet Bahçeli'den İmamoğlu'na ABD Ankara Büyükelçisi tepkisi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na gerçekleştirdiği ziyarete tepki gösterdi. Bahçeli, "Sen kim oluyorsun, kimi kandırıyorsun?" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam''da basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, Samsun''da Atatürk heykeline yapılan saldırı için " Atatürk, Türk milletinin şah damarı, kurtuluşun şahikası, meclisimizin ilk başkanı, ilk cumhurbaşkanımızdır. Atatürk''e saldırmak, aziz hatırasına düşmanlık yapmak, tahammülsüzlük göstermek şerefli bir tavır ve davranış değildir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Ankara Kızılcahamam''daki otelde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve milletvekilleri ortak toplantısının kapanışında açıklamalarda bulundu.

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JEFF FLAKE''DEN EKREM İMAMOĞLU''NA ZİYARET

Bahçeli, ABD''nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake''in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu''na gerçekleştirdiği ziyareti anımsatarak, şunları kaydetti: 

"Bu ziyaret garip bir tasarruf, sorgulamaya açık bir tercihtir. ABD''nin Ankara Büyükelçisi''nin ayağının tozuyla henüz çiçeği burnundayken, koşa koşa İmamoğlu''na gitmesi, zarfsız bir mesajdır. Güya ''Askıda Fatura Projesi''yle ilgili bilgi almak istiyormuş. Behey büyükelçi sen kendini ne sanıyorsun? Sen kim oluyorsun, kimi kandırıyorsun? Ters diplomasiyle nereye varmayı aklından geçiriyorsun?"

Bahçeli, ''Bizim de yıllar evvel planlayıp hayata geçirdiğimiz ''Askıda Ekmek Projemiz'' var, haberin oldu mu, kulağına geldi mi? ABD''nin Ankara Büyükelçisi''nin, diplomatik nezaket ve teamülleri çiğneyerek soluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nde alması bir defa kasti ve programlanmış bir tahriktir. Ankara''da ziyaret edilecek makamlar bitti de geriye kala kala bir tek İstanbul Belediyesi mi kaldı? Bu büyükelçi, Türkiye''nin iç siyasetine müdahil olmaya kalkışmıştır. Bu yanlıştır, Türkiye''ye bir nevi müstemleke ülke muamelesidir" dedi.

“BÜYÜKELÇİ ANKARA''YA HEYBESİ EPEY DOLU GELMİŞ”

Açıklamalarına devam eden Bahçeli, "Büyükelçi ziyaret edecek başka birisini bulamadı mı? Belediye başkanının genel başkanı olan Kılıçdaroğlu''nu da mı evvelemirde ziyaret etmeyi aklına getiremedi? Bu ne aceledir, telaştır, neyin işaret fişeğidir? Anlaşılan bu büyükelçi Ankara''ya heybesi epey dolu gelmiş, okyanus ötesinde itinayla hazırlanmış uzun bir talimat listesini kademe kademe tatbik etmeye koyulmuştur. Türkiye''de iktidarın yolu yabancı başkentlerden geçmez, geçmeyecektir, yanılıp yenilip geçirmeye çalışanları da Türk milleti asla affetmeyecek, asla hoş görmeyecektir. Herkes haddini bilsin, hududunu bilsin, yerini yurdunu bilsin. Türkiye Cumhuriyeti güdümlü bir ülke değildir, uzaktan kumanda edilen taşeron devlet değildir, aksine hizmet edenlerle görülecek hesabımız vardır, kuşkusuz muhatapları da buna pişman olacaktır" ifadelerini kullandı.

"CHP''NİN MASKESİNİ DÜŞÜRECEĞİZ"

Bahçeli, 19 Şubat 2022''de, en son seçimlerde CHP''nin sandıktan birinci çıktığı 6 il ve 125 ilçeyi kapsamına alan 131 ayrı seçim bölgesinde, CHP''nin gerçek yüzünü anlatacaklarını belirterek, "Zillete nasıl düştüğünü, bölücülüğe nasıl teşne olduğunu, karanlık yönlerini birer birer anlatacağız, milletimizi aydınlatacağız. Bunun yanında bütün ilçelerimizde çalışmaları yoğunlaştıracağız. Bu defa da temamızı, ''Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları'' olarak belirlemiş durumdayız. CHP, tarihine sırt dönmüş, istikametinden şaşmış, Aziz Atatürk''le yollarını ayırmış, Türkiye''nin kuyusunu kazmak için kolları sıvamış siyaset yozlaşması, siyasi yıkım müteahhididir. CHP''nin maskesini düşüreceğiz, ipliğini pazara çıkaracağız, kalelerine teker teker girip bu partiye oy veren kardeşlerimize gerçekleri tüm çarpıcılığıyla anlatacağız, inanıyorum ki hepsini de ikna edeceğiz" dedi.

İMAMOĞLU İLE KILIÇDAROĞLU ARASINDAKİ GERİLİM

Bahçeli, Millet İttifakı''nın henüz cumhurbaşkanı adayının belli olmadığını kaydederek, "Aday adayları arasında insafsız ve merhametsiz bir rekabet günden güne kamçılanmaktadır. Bunların birbirine hayrı yokken millete hayırları nasıl dokunacaktır? Serok Ahmet, ittifakın yeniden yapılanması, yeni bir perspektifle yeni baştan kurulması düşüncesindedir. İttifak içindeki partilerin eşit olarak temsili görüşünü seslendirdiği anlaşılmaktadır. Yani marjinalleşmiş küsurat partileri CHP ile aynı temsil noktasında olduklarına inanacak kadar gemi azıya almışlar, siyaseten de azıtmışlardır. Kuşkusuz bu şaibeli tablo bizim sorunumuz ve ilgi alanımız dahilinde değildir" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerilim yaşandığını, bunun nedenini de cumhurbaşkanı adaylığı konusunun oluşturduğunu söyleyen Bahçeli, "İkisi de birbirini açığını kollamaktadır. İkisi de dışarıdan medet ummaktadır. İkisi de sivrilmek, birbirini rakip gördüğünden mütevellit tesirsiz hale getirmek için çırpınmaktadır. CHP, kulislerin ve kumpasların partisidir" dedi.

İlgili Haberler