Bahçeli'den referanduma tam destek

Bahçeli'den referanduma tam destek
Parti içindeki kurultaydan kaçan Bahçeli, başkanlık sisteminin referanduma götürülmesinin sağlıklı olacağını söyledi.

Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı başkan yaptırma ısrarı tam gaz devam ediyor. Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı açıklamalarda referanduma gidilmesinde herhangi bir sakın olmadığını söyledi.  Bahçeli, “Hükümet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oynamalar, hukuki temeli olmayan siyasi ve hamasi uygulamalar rejim krizine dönüşebilecektir. Ya fiili durum düzelsin, evli evine, köylü köyüne dönsün. Ya da fiili durum hukuki boyut kazanarak Türkiye derin bir nefes alsın, hukuksuzluk ve Anayasa ihlalleri son bulsun. Biz millete gitmekten korkmayız. Bunda da mahsur görmeyiz. Ve de Türk milleti ne derse, neye karar verirse baş göz üstüne diyerek gereği neyse seve seve yaparız” dedi.

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları;

AHMAK ATA BİNERSE, BEY OLDUM SANIRMIŞ

Geçen haftaki grup toplantımızda yeni anayasa değerlendirmesi tartışılmıştır. Başkanlık sistemine destek verip vermediğimiz gündemi işgal etmiş, niyet okuyucuları niyet okumuştur. Bereket versin biz ne dediğimizin bilincindeyiz. ‘Türkiye’de fiili bir durum vardı ve bu çözülmelidir’ dedim.

Sayın Cumhurbaşkanı fiili başkanlık yapmaktadır. Ya Cumhurbaşkanı başkanlık yapmaktan vazgeçsin ki bizim için doğru olan budur. Bunları anlamayan varsa heceleye heceleye alfabeyi öğretmeye hazırım. AKP’nin başkanlık sistemiyle ilgili inadı sürecekse, o zaman karşınıza iki seçenek çıkacaktır yorumunu yaptım.

Bir anayasa hazırlığı varsa, anlaşılan maddelerle TBMM’ye getirmelidir. Bu anayasa değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu’nda ya 367’yi aşacaktır, ya da 330’un üzerinde kalarak referanduma sunulacaktır. Bunun üzerine komut almışçasına sırayla saldıranlardan öylesine sözler duyuldu ki şaşırmamak imkansızdır. ‘Stepne’, ‘baston’, ‘kurtarıcı meleği’ dediler. Bindiğimiz dalı kestirdiğimizi uydurdular. AKP’ye pas verdiğimizi dillerine doladılar. Ahmak ata binerse bey oldum sanırmış. Şalgam aşa girerse yağ oldum sanırmış. MHP’nin ne dediği bellidir. Hükümet sistemi üzerinde yapılan tehlikeli oyunlar, rejim krizine dönüşecektir. Ya fiili durum düzelsin, ya da fiili durum hukuki durum kazansın anayasa ihlalleri son bulsun.

CHP’YE NE OLUYOR

Biz ezelden ebede Hakkın yolunda, milletin yanındayız. Halkın partisi olduğunu söyleyen CHP niye celalleniyor. HDP’nin aparatı, PKK’nin sim kartı olurken bir şey olmuyor da, biz bir teklifle gelince mi kıyamet kopuyor. Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş. Demirin tavında dövüleceğini söylüyoruz. Hukuksuzluğun bir devlet kaybına yol açabileceğini vurguluyoruz. CHP’li sözcülere ekran ve televizyonda saldırgan tutum takınanlara ne desek boş. CHP ve yandaşları düğüne giderler zurna beğenmezler, hamama giderler kurna beğenmezler. Bunlar MHP’yi tanımıyorlar, bilmiyorlar. Bölücüler, kendilerine aydınlıkçı diyenler birbirlerini göre göre duya duya zifte bulanmıştır. CHP’nin bu tuzağa düşmesi siyasi geçmişine haksızlıktır. İçleri çıpıt çarşısına dönenlerden öğrenecek bir şeyimiz yoktur. Şartlar oluşursa aziz milletimize sorunların çözümü için müracaat etmekten vazgeçmeyiz.

Bunlara diyorum ki, yağ mı yoğurttan yoğurt mu yağdan çıkar yakında görürsünüz. Az bekleyin, biraz daha sabredin, biz şartlar oluşursa, aziz milletimize herhangi bir sorunun çözümü için müracaat etmekten tereddüt etmeyiz. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın.

Türk milletine güveniyorum. AKP'nin anayasa hazırlığını TBMM'ye getirmesi, sağlıklı ve makul bir neticenin alacağına yürekten inanıyorum.

İlgili Haberler