Bahçeli'den şehit cenazesindeki protestolara tepki

Bahçeli'den şehit cenazesindeki protestolara tepki
MHP Genel başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırılara tepki gösterdi. Bahçeli yapılanların organize olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Pazar günü yapılacak tüzük kurultayına ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Bahçeli, şehit cenazelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan saldırılara tepki gösterdi. 

SALDIRILAR PLANLI VE ORGANİZE

CHP Genel Başkanı şehit cenazelerinde protesto edilmektedir. Sabıka kayıtları bulunmasının yanı sıra, sosyal medyada hastalıklı fotoğraflarının yayılmasıdır. Sayın Kılıçdaroğlu'na boş mermi kovanı atılmış, çelengi parçalanmıştır. Bu densizliği geçiştirmek mümkün değildir. AKP, bu taşkınlıklara prim vermiştir. Türkiye'de cami avlusunda kavga edilirse, namaz kılmayanlara hayvan denilirse birlikte ve kardeşçe nasıl yaşayacağız. Mermi kovanı atmak planlı, organize ve siyasi bir hamledir. Fitneye çanak tutmak PKK'ya hizmettir. 

BES HARAÇTIR

Ekonomik daralma her alanda etkisini göstermiştir. Türkiye'de artan gelir dağılımı adaletsizliği vardır. Veren el alan üstünden üstündür diyen hükümet, bu aziz milletin kaynakları kimlerin cebine gitmiştir? İnsani yardımlarda Türkiye'nin ilk sırada yer aldığını pişkince ifade etmektedirler. Hazinemiz sanki dolup taşmıştır da, 5,2 milyar doları başka ülke ve toplumlara yardım olarak vermek kalmıştır. Hallerine yanmazlar, Hasan dağına oduna giderler... Hükümetin durumu aynen budur. Sayın Erdoğan ve hükümet ülkemizdeki Suriyelilere 10 milyar dolar harcandığı açıklanmaktadır. Başkalarına alicenap olan 17-25 Aralık kafası milletimize gelince sinekten yağ çıkarmaktadır. BES, haracın ipucudur. Hükümet tasarruf açığını kapatayım derken, vicdan açığı vermiştir.

HIRSIZLAR YÜKSELDİ, MİLLET İNDİ

Hırsızlar yükselirken millet inmiştir. Bu manzara adaletsizlik değil midir? Sosyal ve ekonomik zulüm facia olarak sayılmayacak mıdır? Para baronları her değer ve mirasımıza akbaba gibi üşüşmüştür. Türkiye'nin sattığı tesislerden elde ettiği paralarla yabancı sermayeler nerelerdedir? Bu paralar hangi vurguncuların hesabındadır? IMF'e borcu sıfırlamakla övünen hükümet, diğer bankalardan alınan borçları nereye saklayacaklardır?

5 kişiden 1'i işsizdir. Üretim kösteklenirken, borca dayalı tüketim güçlenmektedir. Türkiye ekonomisi ilk 3 ayda 4,8 büyümüştür. AKP'li bakanlar sıra sıra büyümeyi övmüşlerdir. Kantarın topuzunu kaçırmışlardır. Türkiye, AB'nin en hızlı büyüyen ülkesi olmuştur. Türkiye ekonomisi büyüdüyse, refah ekmek ve güven nasıl küçülmektedir? Sokağa bakıyoruz büyüyen ekonomi göremiyoruz. Yoksulluktan bitap düşen kardeşlerimize büyümeyi hatırlatıyoruz dalga mı geçiyorsunuz cevabını alıyoruz.

OBAMA'YA ELEŞTİRİ DÖNEMSELDİR

Şiddet birkaç gün önce Orlando şehrinde korkunç şekilde ortaya çıkmıştır. 11 Eylül'den sonra ABD'nin korku tüneline girmesine yol açmıştır. Açıkça kınadığımız bu saldırı oldukça manidardır. Bu ülkenin YPG'ye destek vermesi, elbette insanlık vicdanına sığmadığı gibi uluslararası hukuka uymamaktadır. Sayın Erdoğan'ın, Obama'yı hayalkırıklığı şekilde tanımlaması dönemsel eleştiridir. Ama ABD'nin terör örgütlerini himaye altına alması gelişmişlikle ifade edilemeyecektir. Orlando katliamının benzerleri Türkiye'de de olmaktadır. İzmir'de yakalanan seri katil de bu çerçevede yorumlanabilecektir.
Her terör saldırısından sonra Batılı ülkeler soğuk taziyelerden başka katkı vermemektedir. Siyasi hesaplaşmalar terörizm kanalıyla görülmektedir. Orlando katliamının Ortadoğu'da yeni saldırıların bahanesi olmasından çok ABD için özeleştiri olmasını temenni etmesini sağlamalıdır. Terör ateşi yandıkça dünya emniyetli olmayacaktır. ABD'nin terörle arasına mesafe koyması, bölgesel ve küresel istikrara hizmet edecektir.

6 Haziran 2016'da Vezneciler'de bomba yüklü araç hainler tarafından patlatıldı. Bu alçak saldırıyı TAK isimli cinayet örgütü işledi. Midyat'ta caniler emniyet müdürlüğüne saldırdılar.