Bahçeli'den Türk Dil Bayramı mesajı

Bahçeli'den  Türk Dil Bayramı mesajı
Devlet Bahçeli, 26 Eylül Türk Dil Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türk milletinin çetin günlerden, zorlu süreçlerden, bedeli yüksek bir dönemden geçtiğini ifade eden Bahçeli, “Milli varlığımızı tehdit eden, istikbalimizi tehlikeye sokan karmaşık ilişkiler serisi, kaotik gelişmeler dizisi tüm boyutlarıyla karşımızdadır” dedi.

Geniş ve büyük bir coğrafyada varlık, birlik ve dirlik mücadelesi veren Türklük şuurunun her şeyden evvel sahip olduğu tarihsel ve kültürel zenginliklerle saldırılara direndiğini kaydeden Bahçeli, bu zenginliklerin en başında da bekanın güvencesi olan Türkçe’nin geldiğini belirtti. Bahçeli, şöyle devam etti:

“Türkçe, var oluşumuzun teminatı, bağımsızlığımızın ebedi güvencesidir. Dilde başlayacak bir çözülmenin, dile sirayet eden bir çürümenin milli mukavemeti kıracağı, dayanışma ve kardeşlik ruhuna zarar vereceği hiç tartışma götürmez bir gerçektir.

Türk diline, Türk kültürüne ve Türklüğün bekasına yönelik acımasız ve ahlaksız komplolar aslında bizzat Türk düşmanlığı ve tahammülsüzlüğün yansımasıdır.

Dildeki yabancılaşmanın önüne geçerek, istila girişimlerine set çekerek, Türkçe’nin her alanda kullanımını teşvik ederek milli birliğimizi koruyacağımızdan asla şüphe duymuyorum.”