Bahçeli'den uyum yasalarına destek açıklaması

Bahçeli'den uyum yasalarına destek açıklaması
Devlet Bahçeli "AKP'nin gönderdiği iç tüzük çalışmalarını değerlendiriyoruz. Değerlendirme sonrasında uyum yasalarına makul ölçüde destek verilecek" dedi.

Referandum döneminde "Evet" diyerek AKP'ye destek veren Devlet Bahçeli'den uyum yasaları konusunda ne tür tavır takınacağına ilişkin bir açıklama geldi. Bahçeli, içtüzük konusunda AKP'ye destek olabileceğinin sinyalini verdi. 

Bahçeli,  AKP'nin gündeme getirdiği TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın MHP ve CHP liderlerine yaptığı "iç tüzük" davetiyle ilgili "AKP'nin gönderdiği iç tüzük çalışmasını değerlendiriyoruz" dedi.

Bahçeli, "Değerlendirme sonrası uyum yasalarına makul ölçüde destek verilecektir " diye konuştu.

MECLİS BAŞKANI'NIN DAVETİ İÇİN "ZAMANSIZ" DEMİŞTİ 

Bahçeli, haziran başında TBMM Başkanı Kahraman'ın liderlere yaptığı "iç tüzük" değişikliği konusundaki davet için "Bu ihtiyaca öncülük yapması TBMM Başkanı'nın görevi olarak kabul edilmelidir. Ancak liderlerin böyle bir teknik aşamada bir araya gelmeleri erken ve zamansızdır" demişti. 

 Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi"ne geçtikten sonra İç Tüzüğü baştan sona gözden geçirme ihtiyacına dikkati çekmiş, şu ifadeleri kullanmıştı. 

"Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtikten sonra iç tüzüğü baştan sona gözden geçirme ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaca öncülük yapması TBMM Başkanı'nın görevi olarak kabul edilmelidir. Ancak liderlerin böyle bir teknik aşamada bir araya gelmeleri erken ve zamansızdır. Grup Başkanvekilleri görevlendirmek suretiyle konular çok yönlü ele alınır liderlere sunulur onay verdiği taktirde Meclis'teki çalışmalar hızlanır." 

AYHAN "DESTEK" AÇIKLAMASI YAPMIŞTI 

Geçtiğimiz hafta partiler arası bayramlaşmada iki parti temsilcileri bir araya gelmiş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan uyum yasalarında AKP'ye destek açıklaması yapmıştı.  

6 MADDELİK İÇTÜZÜK TEKLİFİ 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AKP Grup Başkanvekili Elitaş, 6 maddelik içtüzük teklifini hazırlamıştı. 

İçtüzük teklifi, bayramdan sonra, 4 Temmuz Salı günü Anayasa Komisyonu’nda görüşülecek.

Hazırlanan içtüzük teklifinde parti grup önerileri, gündem dışı konuşmalar ve yasa üzerindeki konuşmalar yeniden düzenleniyor.

AKP Anayasa değişikliği çerçevesinde yapılacak içtüzük değişikliğini ise yeni yasama yılına bırakacak. 

 

İlgili Haberler