Bahçeli'nin 'Gazze’ye müdahale' çağrısına AKP'den yanıt. “Yola revan olmazsam namerdim” demişti...

Bahçeli'nin 'Gazze’ye müdahale' çağrısına AKP'den yanıt. “Yola revan olmazsam namerdim” demişti...
İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin kullandığı, “24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa Türkiye gereğini yapmalı” ifadeleriyle gündeme gelen MHP lideri Devlet Bahçeli'ye AKP'den yanıt geldi.

İsrail-Filistin arasındaki çatışmalar sürerken; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Gazze’ye müdahale” çağrısı ile gündeme gelmişti.

Bahçeli, "Eğer 24 saat içinde ateşkes sağlanamazsa, mazlumların üzerine bombalar bırakılmaya ısrarla devam ederse, Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi, insani ve inanç sorumluluğunun gereği her neyse yapmalıdır. Gazze’yi koruma ve kollama misyonunu üstlenmek bize ecdadımızın mirasıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Gazze’yi yüzü gülen çocukların şehri, kardeşlerimizin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir İslam beldesi yapmaya hazırdır, muktedirdir" demişti.

MHP liderine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan da destek gemişti.

“YOLA REVAN OLMAZSAM NAMERDİM”

Bugün de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan Bahçeli, çağrısını yineleyerek yeni mesajlar vermişti.

Bahçeli, "Bazıları önden siz buyurun diye alaycı şekilde karalama kampanyasına girdiler. Milletim istesin, Gazze'deki çocuklara kol kanat germek için yola revan olmazsam namerdim" demişti.

AKP'DEN 'BAHÇELİ' AÇIKLAMASI

AKP MYK toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Gazze'deki son duruma değindi.

Gazze'deki çözümün askeri değil siyasi olduğuna vurgu yaparak, Batılı ülkelerin krizin çözümü yerine derinleşmesine çaba harcadıklarını söyleyen Çelik'e Bahçeli'nin mesajı da soruldu.

MHP liderinin açıklamalarını şükranla karşıladıklarını söyleyen Çelik, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Devlet Bahçeli bugün de görüşme gerçekleştirdi. AK Parti heyeti ve MHP heyeti çalışmalarını olgunlaştırdı. Liderlerin iradesiyle takvim çalışmaya başlayacaktır.

Sayın Bahçeli'nin 'Gazze tarihi mirasımız' sözünü şükranla karşılıyoruz. İnsani, vicdani, siyasi hassasiyetini şükranla karşılıyoruz. Bütün insanlığın dikkatini odaklandığı yer bizim tarihimizin çok güçlü parçası, milletimizin duygularının bir parçası. Takdire şayandır, ayrımız, gayrımız yoktur. Birileri bizim bu coğrafya ile Filistin davasıyla ilgimiz yokmuş gibi açıklamaları yapabiliyor. Hatta Filistin davasının insani tarafını savunmakla milli davaları savunmak arasında çelişki varmış gibi tavır koyuyorlar. Bunlar yanlıştır. Bu kadar büyük yangın varken bu olmaz. Sayın Bahçeli'nin açıklamaları sayın Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek olarak ifade edildi.”

İlgili Haberler