Bahçeli'nin "gizli niyet"i ve Akşener!

Devlet Bahçeli ve Binali Yıldırım'ın başkanlık sistemine geçiş konusunda anlaşmaya vardıklarını açıklamalarının ertesi günü, Anadolu Ajansı, "FETÖ'cü öğretmenlere Akşener'li motivasyon" başlıklı "Uşak" kaynaklı bir haberi servise koydu?

Habere göre Uşak'ta, FETÖ soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen itirafçı öğretmen M.Ö, polise verdiği ifadesinde ByLock mesajlarını okuyan okul müdürünün kendilerine, "İyi günler gelecek, Meral Akşener'in gelişi yeni bir heyecan, hükümet bitecek sabredin" yönünde konuşma yaptığını söyledi!

Okul müdürü Cemalettin B. ile görüşmesinde, AK Parti dışında bir siyasi partiye oy vermesi yönünde okul müdürünün imada bulunduğunu belirten itirafçı M.Ö, "Kendisi bize ayrıca, 'AK Parti'ye oy vermeyeceğiz, bunun haricinde kime verirsen ver, yoksa bu okul kapanır eşin ve sen işsiz kalırsınız' dedi." ifadelerini kullandı.

***

"O ona demiş ki, bu buna demiş ki" tarzında küçük çaplı ama mide bulandırıcı bir algı operasyonu! İfadenin çok önceden alındığı haberden anlaşılıyor. Peki niçin Bahçeli tartışılırken servis ediliyor?

Burada maksat, Bahçeli'nin MHP'yi ve Türkiye'yi düşürdüğü durumun tartışılmasını önlemek değil mi?

Adamlar, zaten AKP iktidarına yönelik bir darbe girişiminde bulunmadı mı? Dolayısıyla meseleye, "AKP iktidardan gitsin de kim gelirse gelsin" diye bakmadıkları ortaya çıkmadı mı? Bir öğretmenin başka bir öğretmene söylediği iddia edilen sözün ne kıymeti var ki dedikodu üzerinden itibar cellâtlığı yapılıyor?

Şu anda tartışılması gereken, Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan'ın durumu değil, Bahçeli'nin MHP'yi AKP'ye ciro etmesidir!

***

Tekrar olacak ama bazı hatırlatmalar yapmak zorundayım. Çünkü insan beyni, bilgileri kodlama sistemiyle kaydeder. Uygun kelimeyle kodlamamışsanız, önemli bilgileri unutabilirsiniz veya çağrışım yöntemiyle geri çağıramazsınız!

Mesela aşağıdaki haberi, "Bahçeli ve gizli niyet" diye yeniden kodlayabilirsiniz!

Devlet Bahçeli, 2011'de, AKP'nin başkanlık sisteminden maksadını yorumlarken "Buradaki gizli niyet ve amaç yönetim modeli adı altında rejim değişikliğidir. Başbakan Erdoğan, meşruti monarşinin tekrar kurulmasını ve kendisinin de seçilmiş sultan olmasını beklemekte ve bunun için gayret göstermektedir. Türkiye Cumhuriyeti 89 yıl sonra eskiye, geriye ve denenmişe kafayı takan bir maceraperest müsrif siyasetçi tarafından tehdit edilmektedir" dedi

Açılım sürecinin devam ettiği 2013'te MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, "İmralı canisi anayasayı silâh zoruyla değiştirmekten, çete kurmaktan ceza aldı. Şimdi AKP bu çetebaşıyla el ele vermiş başkanlık sistemini getirerek Türkiye'yi bölmenin hesabı içinde. Balyoz ve Ümraniye davalarında yargılanan paşalardan hangisi suç işlemiş? Hangisi adam öldürdü? Erdoğan'a lâzım olacak şekliyle Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan bir operasyon var. Suçtur" diye konuştu!

Abdullah Öcalan da o sıralarda açılım süreci çerçevesinde kendisini ziyaret eden HDP'li vekillere, "Başkanlık sistemi düşünülebilir. Biz Tayyip Bey'in başkanlığını destekleriz. Biz AKP'ye iktidarı altın tepside sunduk. Bize bir teşekkür etmedikleri gibi 2. Atatürk rolüne soyunup daha çok üstümüze geldiler, ezmeye çalıştılar." diye açıklama yaptı!

Bu açıklamalar o günlerde basında yayınlandı!

***

Akşener ile ilgili dedikodu tarzında bir haberin servis edilmesinin sebebi "Bahçeli'nin gizli niyeti nedir?" sorusunun tartışılmasını önlemek değil mi?

Oktay Vural'ın bile "MHP diye bir parti kalmadı" diye kurultayın engellenmesine karşı çıkarak istifa ettiği bir ortamda, manşetlerden verilen konuya bakın?

Yazarın Diğer Yazıları