Bahçeli’nin inadı sabırları taşırdı!

Bahçeli’nin inadı sabırları taşırdı!
Parti tüzüğünü hiçe sayarak olağanüstü kurultayı toplamayacağını açıklayan Bahçeli’ye imzalar “noter nezaretinde” teslim edilecek

Devlet Bahçeli’nin “İmza toplasalar bile kurultayı toplamam” açıklaması MHP’de gerilimi artırdı. Olağanüstü kurultay için imza toplayanlara mahkeme yolunu gösteren Bahçeli’ye tepkiler artarak devam ederken MYK Üyesi Alper Çağrı Yılmaz görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Eski vekilden uyarı

Kendisini “Devlet Bey’i seven ve sayan bir dava adamı” olarak tanımlayan MHP eski milletvekili Ahmet Duran Bulut da, Bahçeli’ye çağrıda bulundu: Sürekli kan kaybediyoruz. Baraj altında kalmış bir partinin Genel Başkanı olsanız ne olur ki? Lütfen inadınızı kırın MHP’yi rahatlatın. 

 

Bahçeli’nin inadı sabırları taşırdı!

Olağanüstü kurultay için imza toplayanlar yasal haklarını kullanmaya hazırlanırken, MHP eski Milletvekili A. Duran Bulut da, demokrasi dışı tavrı sonrasında Bahçeli’ye çağrıda bulunup “Lütfen inadı bırakıp MHP’yi rahatlatın” dedi.

Devlet Bahçeli’nin parti tüzüğünü de hiçe sayarak “İmza toplasalar bile kurultayı toplamam” açıklaması MHP’de gerilimi artırdı. Olağanüstü kurultay için imza toplayanlara mahkeme yolunu gösteren Bahçeli’ye tepkiler artarak devam ederken MYK Üyesi Alper Çağrı Yılmaz  görevinden istifa ettiğini açıkladı.  MHP parti tüzüğünün çok açık hükümlerine rağmen, gerekli şartlar yerine getirilse dahi olağanüstü kurultayı yaptırmayacağını ilan eden Devlet Bahçeli’nin tavrı parti tabanında da hoş karşılanmadı. Partililer ülkücü iradeye saygı gösterilmesini isterken olağanüstü kurultay talebiyle imza toplayan değişim hareketinin öncüleri, Bahçeli’nin demokrasi dışı açıklamaları sonrasında bir durum değerlendirmesi yaptı. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, olağanüstü kurultay toplamak için yeterli sayının çok üzerinde imza toplanmış olduğu için delegelerden imza talebine son verme kararı aldı. Üç genel başkan adayının topladığı imzalar tek bir dosyada toplandıktan sonra yetiştiği takdirde Cuma günü, yetişmezse Pazartesi günü MHP Genel Merkezi’ne sunulacak. Bahçeli’nin, imzaları kabul etmeyecekleri açıklamasına karşı muhalifler, “Yasal olarak başvuru işleminin gerçekleştiğini ispatlamak” ve sonrasında mahkemeye başvurabilmek için imzaları genel merkeze noter eşliğinde teslim edecek. 15 gün içinde imzaların gereği olarak kongrenin toplanması yönünde karar alınmazsa, mahkemeye başvurulacak. Muhalifler, genel merkezin tüzüğe aykırı hareket ederek, imzaların gereğini yerine getirmediği gerekçesiyle kongrenin toplanması için partiye kayyum atanmasını talep edecek.

Eski vekilden uyarı

Kendisini “Devlet Bey’i seven ve sayan bir dava adamı” olarak tanımlayan MHP Balıkesir eski milletvekili Ahmet Duran Bulut da, demokrasi dışı tavrı sonrasında Bahçeli’ye önemli bir çağrıda bulundu. Bulut, MHP’nin 2018’de kongreye gideceğini açıklayan Bahçeli’ye şöyle seslendi: “2018 MHP için de, Türkiye için de çok geç bir tarihtir. Kongre zamanını ‘normal seçim zamanı’ diye ifade etmektesiniz, oysa ki ne MHP ve ne de Türkiye normal süreçten geçmektedir. Durum vahimdir ve Türkiyenin güçlü bir MHP’ye ihtiyacı vardır. MHP kurultayla, kongreyle kendini toparlar ve güçlenir. Aksi takdirde süreci yaymak MHP’yi umut olmaktan çıkartacak, hesaba katılmayan, sandık temsilcileri dahi bulamayan bir parti haline getirecektir. Sayın Genel Başkanım lütfen soğukkanlı hareket ediniz. Taban kaynıyor, bu durum; öfke dahi duymayan, boş verilip vazgeçilen bir zaafiyete doğru gitmektedir. Sürekli kan kaybediyoruz. Baraj altında kalmış bir partinin Genel Başkanı olsanız ne olur ki? Lütfen bunu değerlendiriniz. Türkiye iki partili bir siyasete doğru hızla sürükleniyor. Bunun sorumluluğu sizde efendim. Lütfen bu inadınızı kırınız ve MHP’yi rahatlatınız.”