Bahçeli'nin MİT tırlarıyla ilgili sözleri tekrar gündemde

Bahçeli'nin MİT tırlarıyla ilgili sözleri tekrar gündemde
CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne ağır sözlerle yüklenen Bahçeli'nin, Bayburt mitinginde söylediği 'MİT tırları' ile ilgili sözler tekrar gündeme geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark'tan İstanbul Maltepe'ye 'adalet yürüyüşü' başlatmıştı.

Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşe sosyal medya hesabından tepki göstererek çok ağır ifadeler kullanmıştı.

BAYBURT'TAKİ SÖZLERİ SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Bahçeli'nin 30 Mayıs 2015 tarihinde Bayburt'ta gerçekleştirdiği mitingde MİT tırlarıyla ilgili sözleri sosyal medyaya bomba gibi düştü.

Bayburtlulara hitaben yaptığı konuşmada, AKP'ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ağır sözlerle yüklendiği görünen Bahçeli, MİT tırlarıyla ilgili de hükümete hesap sordu.

Hükümetin 'hangi yasal ve ahlaki mazeretlere dayanarak silah sevkiyatı yaptığını' sorgulayan Bahçeli'nin, "MİT tırlarıyla ilgili medyada çıkan haberler Türkiye'nin ne hallere düşürüldüğünü ispat etmektedir. Tırlarda ilaç olduğunu söylediler. Demokratik ve medeni bir ülkede MİT tırlarıyla ilgili yaşanan benzeri bir felaket tablosundan sonra hiçbir hükümet ayakta kalamayacaktır.

AKP silah kaçakçılarının aparatı haline gelmiştir. Erdoğan, Türkiye'yi böyle bir açmaz ve çukura nasıl sürüklemiştir? Hükümet komşu coğrafyalardaki kanlı boğuşmaya hangi yasal ve ahlaki mazeretlere dayanarak silah sevkiyatı yapmıştır? Erdoğan hangi yetkiyle eli kanlı gruplara silah sevkiyatı yapmış, ne gibi çıkarlar elde etmiştir?" ifadelerini kullandığı ortaya çıktı.

İlgili Haberler