Bahçeli’nin mitingi bugün Yenikapı’da

Bahçeli’nin mitingi bugün Yenikapı’da
Ankara’daki bombalı saldırı dolayısıyla geçen pazar günü İzmir’de yapacağı ilk mitingi iptal eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 1 Kasım seçimleri miting programını İstanbul Yenikapı’da başlatıyor

Bahçeli meydanlara İstanbul’dan iniyor

Bugün yapacakları mitingle ilgili tüm hazırlıklarını tamamladıklarını açıklayan MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, “Cumhuriyet ve İstanbul tarihinin en büyük mitingini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.  

 

Bahçeli’nin mitingi bugün Yenikapı’da

MHP, tarihin en büyük mitingini bugün İstanbul Yenikapı’da yapacak. MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş saat 14.00’te başlayacak mitingle ilgili  “Yeditepe’den Yenikapı’ya, İstanbul’dan iktidara” ve “Ailenle birlikte el ele haydi mitinge” çağrısı yaparak  “AKP’nin burada gerçekleştirdiği mitinglerin üstüne daha büyük bir alan açarak mitingimizi yapacağız. Cumhuriyet ve İstanbul tarihinin en büyük mitingi olacak” diye konuştu. Mitingde, şarkının yer almayacağını dile getiren Karataş, “Mitingimiz, Türk milletine umut, heyecan ve coşkuyu artıracak; gelecekle ilgili korku ve tereddütleri giderecektir” ifadelerini kullandı. Yenikapı’da, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı’nın da katıldığı ‘Teröre karşı tek nefes’ mitinginde kullanılan platformun çok geç kaldırıldığına dikkat çeken Karataş, “Türkiye’yi babalarının çiftliği, Yenikapı Meydanı’nı da kendilerinin malı görüyorlar. Biz platformu kiralamak istedik, ancak kiraya da vermediler. Onlar mitingi yatay yaptı, biz de dikey yapacağız” şeklinde konuştu. Bu arada, miting için MHP yöneticileri ile İstanbul Emniyeti arasında ardı ardına görüşmeler yürütüldü. Mitingin güvenliğinin nasıl sağlanacağına ilişkin müzakereler sürerken, polisin alana giriş için belirlediği noktalarda üst araması yapması, alan dışında başka bölgelerde toplanma alanları oluşturulmaması konuları netleştirildi.

Ancak şehir dışından araçlarla gelecek olan gruplar olabileceği belirtildi. MHP yönetimi, bu nedenle, bu kişilerin idare ve sevkinde polise destek olma konusunda ülkü ocaklarında görevli 2 bin genci devreye sokacak. Hem miting alanına gelişler hem de miting alanında güvenlik tedbirlerine yönelik olarak sorumluluk alacak olan bu gençler, Bahçeli’nin alana gelişinde de etten duvar örecek. Giriş-çıkışları kontrolde tutacak olan MHP’li gençler, olası güvenlik açıklarını kapatmada etkin olacak.