Bahçeli'nin yardımcısından 'hayır'cı Ülkücülere ağır itham

Bahçeli'nin yardımcısından 'hayır'cı Ülkücülere ağır itham
Daha önce neden 'evet' dediklerini anlatamayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya, bu seferde 'evet' deme gerekçelerini "sistem krize açık" olarak yorumladı. Karakaya, 'hayır' diyen Ülkücüleri de FETÖ ve PKK'yı haklı çıkarmakla suçladı.

Muğla'nın Marmaris ilçesi Siteler Mahallesi'ndeki bir otelde düzenlenen MHP 9. Olağan Marmaris İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına yönelik açıklamalarda bulundu.

Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında partisinin neden "Evet" dediğini anlatan Karakaya, şu anki sistemin kriz arz ettiğini savundu ve 'hayır'cı Ülkücülere ağır ithamlarda bulundu.

SİSTEM KRİZE AÇIK

Mevcut hükümet sisteminin sürekli krizlere açık olduğunu dile getiren Karakaya, "Bugünkü sistemde Başbakan CHP'den, MHP'den olsaydı bugün Cumhurbaşkanına hayır dese ne olur? Kriz olurdu tabii ki. Sistem krize açık. AK Parti'den bir başbakan olduğu halde sorunlar yaşandı. Bugün bile bu sistem bir başbakan yedi. Davutoğlu 'Ben ayrılmıyorum' deseydi kriz yaşanacaktı." değerlendirmesini yaptı. 

'HAYIR'CI ÜLKÜCÜLERİ FETÖ VE PKK'YI HAKLI ÇIKARMAKLA SUÇLADI

"Savunduğunuz tezler yarın önünüze konursa ne diyeceksiniz? Bir Barolar Birliği Başkanı var, adam ortalarda geziyor. Adam gezsin, herkes meşrebinin gereğini yapıyor. Bizi üzen bunların arkasında ben MHP'liyim diye alkış tutanlardır. Yazıklar olsun. Kimin peşinde olduğunu, neyi alkışladığını bilmiyor. FETÖ'nün, PKK'nın yaptıklarını haklı çıkartmaya çalıştıklarının farkında değiller. Kimsin sen ya? Git, CHP'ye genel başkan mı oluyorsun, ne yapıyorsan yap. Bunun arkasında duran, bunların arkasından giden partilileri anlayamam."

İlgili Haberler