Bahçeli'ye bir Türkçe öğretmeninden mesaj var..

Erzurum’dan Türkçe öğretmeni Sayın Oğuzhan Demir’in, okullara Türkçe öğretmeni atanması konusunda bir uyarısı var.. Demir, bize gönderdiği satırlarının, MHP lideri Dr.Devlet Bahçeli’ye ulaşmasını istiyor..
Yazısını aynen yayınlayacağız..
Ama önce, Gazeteci Sinan Yurtkulu’nun ekonomi ile ilgili altını çizdiği birkaç satıra
değinelim..
Sinan Yurtkulu İTO’yu yakından gözleyen bir meslektaşımızdır.. Söyledikleri, İTO üyesi meslek ileri gelenlerinin kafasındakileri
yansıtır.. Bu yüzden, satırlarını böyle
değerlendirebiliriz..
Sinan Yurtkulu şöyle diyor..
“Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, gecelik borçlanma faizini, yüzde 5,75’ten yüzde 1,75’e çekti. Türk Lirasının munzam karşılığını 5.5’ten 6’ya yükseltti.
Ülkeye son dönemde bol miktardaki sıcak (diğer tabiriyle emanet) para girişi nedeniyle Türk lirasındaki aşırı değerlenme, ithalat patlaması ve beraberinde gelen cari açıklar sonucu bu yola gidildi..
Aslında bu karar Para Politikası kurulundan çok IMF yani Dünya Bankasının uyarısıdır... Son gelişlerinde IMF, acilen ” Sıcak Para girişini kontrol altına alın “ demişti.
Sıcak Para nedeniyle dış borçlarımız, haziran ayı itibarıyla 266 milyar dolara ulaştı. Ağustos sonu itibariyle 343.324 liraya yükselen iç borçları buna ekleyin..
Cari İşlemler Dengesi 2010 yılı son dokuz ayında, bir önceki dönemden yüzde 220  artarak, 32.5 milyar dolar...
İthalat patlamış 4 kişiden birini işsiz bırakmıştır. Patlama ile gelen ucuz ürünler Türkiye’yi ithalat çöplüğüne çevirmiştir.
İhracatımızın yüzde 76’sı ithalat ile karşılanır duruma gelmiştir. Yani 100 dolarlık ihracat yapabilmek için 76 dolarlık ithalat yapıyoruz. İhracatımızın gerçek değerini 24 dolara düşürüyoruz..
Küresel Sermaye kurnazları aynı zamanda sıcak paraları sayesinde birkaç yıl içinde Türkiye’den 10 milyar doların üzerinde kâr götürmüştür. Emanet Paracıya verdiğimiz kazançlar, ödemeye çalıştığımız faizler yer altı ve yer üstü zenginliklerimizin yabancılaşmasına sebep olmuştur.
Gecelik borçlanma faizini 1.75 ve 400 baz puan indirmeden önce gerçek enflasyon Kamu- Sen’in araştırmasına göre yüzde 31.15’lere dayanmıştır.
Dünyanın hiçbir ülkesinde verilmeyen gecelik faiz yabancıların doğrudan yatırımlarını engellemiş, -fabrika yapan fabrika- yatırımlarını azaltmıştır.
Her şeyden önemlisi sıcak para sayesinde -iç ve dış borç stoku 500 milyar doları aşan- Türkiye bugünü ve geleceği için çok önemli olan Füze Kalkanı Sistemi ve benzeri dayatmalara nasıl karşı durabilecektir...”
Gelelim, “Türkçe öğretmeninin”
mektubuna..
“Adım Oğuzhan Demir. 1988 Erzurum doğumluyum, 2010 Atatürk Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezunum. 2006 yılında ÖSS sınavı sonucunda, istediğim her bölümde ve üniversitede okuma fırsatım varken Türkçeye olan sevgim ve onu yüceltme sevdası uğruna bu bölümü seçtim. Söylemek ve dile getirmek istediğim şey şu ki, eğer incelerseniz açılım denen safsata ortaya çıktığından beri binlerce açık olmasına rağmen ve ilköğretim ikinci kademede en fazla ders saati sayısına sahip olmasına rağmen Tükçe öğretmenliği atamaları yok denecek kadar azdır ve diğer bütün bölümlerin gerisine düşmüştür. Eğer mümkünse Sayın Devlet Bahçeli’ye de bunu iletmeniz; ve Devlet Bey’in de bunu gündeme taşımasını diliyorum... Ben bu vatanın bir evladı olarak size derdimi bildirdim, artık bu sorumluluk size de ait, lütfen bunu paylaşalım.”

Yazarın Diğer Yazıları