Bahçeli'yi AKP İl Başkanıyla denk tutan isimden MHP açıklaması

Bahçeli'yi AKP İl Başkanıyla denk tutan isimden MHP açıklaması
"MHP'nin 40, AKP İstanbul teşkilatının 46 milletvekili var, Bahçeli'nin muhattabı AKP İl Başkanlarıdır" ifadelerini kullanan AKP Grup Başkanvekili Turan, Anayasa teklifine ilişkin oylamada MHP'den fire olmayacağını söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Anayasa değişikliğine ilişkin yapılacak oylamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkenin geleceğini ön planda tutan başkanlık sistemine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Turan, şöyle konuştu:

"Başkanlık, bu ülkeyi bir basamak daha ileriye atlatacak sistemdir. Halk hayır derse geçemeyiz. Biz bu konuda milletin dediğini baş tacı yapacağız. Tüm aşamalarının tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanımızın takdirine, imzasına göndereceğiz. 330 milletvekilinin çok kolay bulunabileceğini, CHP'nin içinden de sağduyulu bazı vekillerin 'evet' oyu verebileceğini düşünüyorum.

MHP'DE FİRE OLMAYACAK

AK Parti ve MHP'den fire olmayacağı kanaatindeyim. Bırakın fireyi, başka partilerden destek olunacağı kanaatindeyim çünkü bu mesele bir Tayyip Erdoğan meselesi değil, bir AK Parti meselesi değil. Zaten bizim şu an Cumhurbaşkanımız ile uyumumuzdan dolayı hiçbir problemimiz yok. AK Parti için başkanlık sisteminden öte ülkenin istikrarı önemli. O yüzden AK Parti'den önce yarınki yıllar için ne yapacağımız sorusunun cevabıdır başkanlık sistemi. Ben bu konuda her partinin daha sağduyulu, daha akıllı şekilde meseleye bakıp, gelecek adına oy kullanmasını talep ediyorum."

İlgili Haberler