Bahçesaray'dan yükselen feryat!..

Ramazan münasebetiyle mesai saatlerimiz biraz (!) uzadı.. Sitem etmiyorum. Gazetecilik anlayışım 7/24 esasına göre kuruludur. Yazma fırsatını ancak bugün bulabildim. Biraz gecikme olduğu için bu girişi yaptım. Geçtiğimiz hafta içinde, sahur vaktinde, Van Bahçesaray'da görev yapan bir kahraman güvenlik görevlimiz aradı. O telefon görüşmesinden kısa bir kesit aktarayım;

"Hayırlı sahurlar abi!.. Dün  gece jandarma aradı; Bahçesaray'a bombalı saldırı olabilir diye, bugün de Ankara TEM daire aramış, oraya bombalı eylem yapacaklar diye... Hem bilginiz olsun hem de hakkınızı helal edin. Ölümün ne zaman geleceğini Allah bilir. Biz, 2 haftadır Van'a yazıyoruz; burada 4 kişilik grup var içlerinden birisi bombacı diye, şu ana kadar herhangi bir önlem alan yok. Her ilçede özel harekat var bizim burada yok. Geçici görevle personel gelmiş. Başkale'ye 26 kişi Çatak'a 12 kişi, bizim buraya da 1 kişi verilmiş dalga geçer gibi, onun da eşi buradaymış onun için vermişler. Allah'a emanet olun."

Helalleştik kahramanla... TV'de "Van" görünce, internete "Van" düşünce çarpılmış gibi oluyorum.  O konuşma kulaklarımda yüksek basınç etkisi yapıyor. Boğazım düğüm düğüm oluyor. Göz pınarlarım çatlama noktasına geliyor. Haberlerde, Şehit yoksa yaralı yoksa Rabbime şükredip  işe güce devam ediyorum.

 

Eyy!.. Emir verildiği halde şehit oluruz korkusu ile operasyona çıkmayan asker ve komutanlar olduğunu iddia eden Savunma Bakanı!.. Bu özel konuşmayı siz ve sizin gibi koltuk sevdalılarının yüzüne çarpmak için yazdım. Çünkü, o  kustuğunuz kin dolu sözler sadece Mehmetçik'i değil onlarla omuz omuza çarpışan kahraman polislerimizi de derinden yaraladı. O kahramanların, hiçbirinin ölümden korktuğu yok. Sizin ve sizin gibilerin tüm zaaflarına rağmen  kahpe kurşunlarına kafa atmaya hazırlar ve atıyorlar da!.. Millet görsün, bir daha, emir verme makamında oturanların gerçek yüzünü, eksikliklerini, vurdumduymazlıklarını, kabiliyetlerini (!) diye kaleme aldım. Ne kadar hisli olduğunuzu 17/25 Aralık'ta gördük!.. Şu derin hislerinizi bir daha harekete geçirseniz de, sarayda emniyet teşkilatını özel çıkar gruplarına parsellemek için yoğun mesai yapan en ilgili zatı da dürtüverseniz. Yoksa, Ağustos Yüksek Askeri Şurası tezgahlarına çalışmaktan vakit mi bulamıyorsunuz?..

Devam edelim isterseniz!..

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından aldığımız bilgilere göre; terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan bir grup terörist Van'ın Bahçesaray ilçesinde eylem hazırlığı içerisinde. Son dönemde taktik değiştiren terör örgütü artık eylemlerini yoğun şekilde  bombalı saldırı olarak yapmakta. Mayın, tuzaklı patlayıcı, mutfak tüpü ve EYP(El Yapımı Patlayıcı) en çok kullanılan yöntemlerden. Bahçesaray'da görülen terörist grup içerisinde de "bombacı" tabir edilen patlayıcı ile eylem yapabilen örgüt elemanı bulunduğu söyleniyor. Bahçesaray, Van merkeze 120 kilometre  uzaklıkta . Bu yol kış aylarında sürekli kapalı kalıyor. Yaz aylarında ise yol şartları nedeni ile 2 saatlik yol 4 saatte gidilebiliyor. Olası bir eylem veya saldırıda merkezden ilçeye takviye kuvvetlerin yetişmesi neredeyse imkansız. Dağlık bir bölgede olan ilçede terör saldırısı yaşanması durumunda yeterli kuvvet bulunmaması en kötü senaryo. İlçe kendi kaderine terk  mi edildi?.. İlçede terörist grup olduğu duyumları olmasına rağmen ve hatta istihbarat birimleri tarafından defalarca kez ilçede eylem yapılacağı bildirilmesine rağmen  neden yeterli önlem alınmıyor?.. Olası bir terör saldırısına cevap verebilecek tecrübeli ve uzman personelin bulunmadığı söyleniyor. Van merkez ve diğer ilçelerde özel harekat polisi takviyesi bulunmasına rağmen ilçeye yeterli kuvvet yerleştirilmediği  iddia ediliyor.. Daha önce İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına çok kez taciz ateşi açılmasına ve terör saldırısı riskinin çok yüksek olmasına rağmen neden yeterli önlem alınmıyor?.. Yeni bir Midyat faciası mı bekliyorsunuz?..

Nasıl olsa!.. Tüm olup bitenlere rağmen, cami avlularında, siyasi karşıtlarınıza yumurta ve boş mermi atarak  her şeyi örtbas edeceğinizi, milleti afyonlamaya devam edeceğinizi düşünüyorsunuz, öyle mi?..

Melih Gökçek'in pembe vagonu da kurtaramayacak sizleri..

İnşallah, bugün hak ettiğiniz cevabı alacaksınız!..

 

Yazarın Diğer Yazıları