Bahşi: Alınan Kararın Hukuki bir açıklaması yok

Bahşi: Alınan Kararın Hukuki bir açıklaması yok
MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in hukuk danışmanı Feridun Bahşi, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin koyduğu tedbir kararına tepki gösterdi, “Hiçbir dayanağı olmayan kararın Salı gününe kadar kaldırılmasını bekliyoruz” dedi.

Yeniçağ / Özel

Milliyetçi Hareket Partisi’nde 10 Temmuz’da yapılması beklenen seçimli kurultay öncesi, 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 19 Haziran’daki kongre kararlarına ilişkin aldığı “ihtiyati tedbir kararı” gündeme bomba gibi düştü. MHP’de yeni bir hukuki süreci başlatan bu gelişmeyi Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in Hukuk Danışmanı Feridun Bahşi’ye sorduk. Bahşi, “Tüm veriler, davanın anlaşmalı bir dava olduğunu ortaya koyuyor, salı gününe kadar bu işin çözülmesini bekliyoruz” dedi.

İşte Feridun Bahşi’nin Yeniçağ’a yaptığı çarpıcı değerlendirmeler:

DAVA BAŞTAN YANLIŞ

Bu karar 19 Haziran’da yapılan kongrede alınan kararla ilgili.  Davacı Cemal Enginyurt, davalısı da Milliyetçi Hareket Partisi… Mahkeme hakimi asıl hakim değil. Kanal A’daki bir yayın esas alınarak mahkeme kararı verilmiş olması ihtimal dahilindedir.

Karara pazartesi günü itiraz edilecek. Dava bir kere yanlış açılmış. Dava MHP Genel Merkezi’ne değil, ya kongre divanına ya da çağrı heyetine açılmalıydı. Bu durum bile hukuka uygun olmadığını gösteriyor. 

Dava hakkaniyetli açılacaksa divan ya da çağrı heyetine açılmalıydı. Danışıklı bir dava olarak değerlendiriyoruz.

HAKİM GEÇİCİ GÖREVLİ

Tedbir kararını veren hakim Ankara 3.Asliye hukuk mahkemesinin hakimi değil, Adalet komisyonu tarafından görevlendirilmiş bir hakim. Birinci mesele hakimin bu davaya önceden mi yoksa sonradan mı düştüğü meselesidir.  Bilinçli olarak görevlendirilip bu davaya verilmesi tartışması söz konusudur.

TELAFİSİ İMKANSIZ ZARARLAR NEDİR?

Mahkeme hakimi ihtiyadi tedbir kararını Cemal Enginyurt için “telafisiz imkansız zararlar doğurabilir” gerekçesiyle alıyor. Değiştirilen maddelerden hangisinde telafisi imkansız zarar oluşturuyor bunu sorgulamak lazım.

Tedbirli disipline sevkin kaldırılması,  MYK’nın demokratikleşmesi, partiden atmaların durdurulması… Bunların hangisi telafisi imkansız zararlar doğurabilir? Bunların hiçbirisini anlamamız mümkün değil.

BUNDAN SONRA BİZİ NASIL BİR SÜREÇ BEKLİYOR!

Pazartesiden itibaren davaya müdahil oluyoruz. Tedbirin kaldırılmasını bekliyoruz. Hukuk Mahkemesi Kanunu’nda göre böyle bir gerekçeyle karar verilemez. Bunların tek tek açıklanması lazım. Hangi hakların ihlal edildiğinin gösterilmesi, açıklanması gerekiyor.

Pazartesi veya salı günü tedbirin kaldırılması bekliyoruz.