Bakan Akar'dan ABD'ye YPG tepkisi

Bakan Akar'dan ABD'ye YPG tepkisi
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, tüm dost ve müttefik ülkelerden teröre karşı güçlü bir duruş ve ortak bir irade sergilemelerini beklediklerini belirterek "ABD'nin DEAŞ'la mücadele bahanesiyle YPG'ye destek vermesini doğru bulmuyoruz. Çünkü PKK eşittir YPG'dir. Bunların birbirlerinden hiçbir farkı yoktur" dedi. Bakan Akar, "ABD'nin bir terör örgütü olan YPG ile iş birliği yapmak yerine yaklaşık 70 yıl

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi''nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Bakanlıkta düzenlenen törene katıldı.
"OPERASYONLARIMIZ, SON TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLİNCEYE KADAR DEVAM EDECEK"
Komşularının egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak Suriye ve Irak''ın kuzeyinde başarılı harekatlar icra ettiklerini ifade eden Akar, "Teröristlerin yurt içinde, yurt dışında kaçacak, hareket edecek yeri kalmamıştır. En güvenli olarak gördükleri yerlerde bile inlerini başlarına yıktık, bundan sonra da yıkmaya devam edeceğiz. Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir şiddet ve tempoda, taarruzi bir anlayışıyla devam edecektir. Tüm dost ve müttefiklerimizden, insani değerleri savunan herkesten teröre karşı, güçlü bir duruş ve ortak bir irade sergilemelerini bekliyoruz. ABD''nin DEAŞ''la mücadele bahanesiyle YPG''ye destek vermesini doğru bulmuyoruz. Çünkü PKK eşittir YPG''dir. Bunların birbirlerinden hiçbir farkı yoktur. Adları değişse de bunların hepsi teröristtir. DEAŞ''la gerçek anlamda mücadeleyi, göğüs göğüse çarpışan TSK yapmış ve 3 bin 700 DEAŞ''lıyı Suriye''nin kuzeyinde etkisiz hale getirmiştir. Dolayısıyla ABD''nin bir terör örgütü olan YPG ile iş birliği yapmak yerine yaklaşık 70 yıldır NATO üyesi ve müttefiki olan Türkiye ile iş birliği yapması gerekir. Biz buna hazırız. Doğru olan da budur."

 

İlgili Haberler