Bakan Akdağ'dan İstanbul itirafı

Bakan Akdağ'dan İstanbul itirafı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktor ve sağlık personeli nakil kuralarında kadro açılsa dahi İstanbul'un tercih edilmediğini belirterek, "Muhtemelen yaşam şartlarının İstanbul'da biraz daha ağır oluşundan dolayı" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Taksim’de bir otelde düzenlenen 2017 yılında İstanbul’daki ‘İl Sağlık Değerlendirmeleri Toplantıları’nın 3’üncüsüne katıldı. Fatih ve Beyoğlu’ndaki kamu hastanelerinin yöneticileriyle, İl Sağlık Müdürlüğü ve bakanlık görevlilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantının basına açık kısmında konuşan Recep Akdağ, herhangi bir ülkede sağlık hizmetlerinin yerli yerinde verilebilmesi, sağlık hizmetlerine erişilebilmesi için kamuya ait sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinin esas olacağını söyledi.

Bakan Akdağ, İstanbul’un sağlık hizmetleri açısından özellik arz ettiğinin altını çizdi. Akdağ, “Uzman doktorların büyük bir çoğunluğu özel sektörde çalışıyor. Dolayısıyla İstanbul’da halen daha kamu sağlık hizmetlerini kuvvetlendirmeye ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde bunu yapacağız. Hızla ilerleyen birçok yatırımımız, hastanelerimiz var. İstanbul’da mükemmel hastaneler yapıyoruz. Önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde bunların hepsini tamamlamış olacağız” dedi.

“2020 İTİBARİYLE TAMAMINI BİTİRMİŞ OLACAĞIZ”

Akdağ, “Bunlardan sadece Samandıra, Sancaktepe bölgesine yapacağımız şehir hastanesi külliyesi süre olarak biraz daha uzayabilir. Geri kalan hastanelerin 2020 itibariyle tamamını bitirmiş olacağız. Böylece kamu sağlık hizmetleri hem hastane alanında hem de aile hekimliği alanında sağlıklı yaşam merkezleriyle birlikte iyice kuvvetlenmiş olacak” şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE İSTANBUL’A ÖZEL NAKİL KURALARI YAPILACAK"

Birkaç ay içerisinde doktor ve sağlık personeli için İstanbul’a özel nakil kuraları yapacaklarını kaydeden Recep Akdağ,  şunları söyledi:

“Biz nakil kuraları yaptığımızda ki bunlara dönem tayinleri diyoruz. Genellikle yer değiştirmeler, ülkenin sosyo-ekonomik göstergeleri açısından daha az gelişmiş bölgelerinden daha çok gelişmiş bölgelerine oluyor. Bu atamaları yaptığımız tarihlerde İstanbul’a atama için yer açsak da genelde İstanbul tercih edilmiyor. Muhtemelen yaşam şartlarının İstanbul’da biraz daha ağır oluşundan dolayı…”

“İSTANBUL’DAKİ DOKTOR VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ İHTİYACINI KAPATACAĞIZ”

“Mesela Bursa’ya, Aydın’a, Muğla’ya, İzmir’e, Eskişehir’e, Manisa’ya kadro açmışsanız buralara gitme arzusu daha fazla oluyor. İstanbul’da kadroları doldurmakta zorluk çekiyoruz. İstanbul’a açık pozisyonlara oluşturacağız ve biz de puanlara göre bu nakiller yapılır. Bu puanlarla İstanbul’daki doktor ve diğer sağlık personeli ihtiyacını daha hızlı bir şekilde inşallah kapatacağız.”

Recep Akdağ, ayrıca Sağlık Bakanı olarak bütün gayelerinin bir vatandaşın hastane kapısına geldiğinde hizmete kolay ulaşması ve kaliteli bir hizmet almasının sağlanması olduğunu dile getirdi. Açılış konuşmalarının ardınan toplantı basına kapalı olarak devam etti.

İlgili Haberler